avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Bună ziua
Dacă am recunoscut un copil ca fiindu-i tata biologic deși știam ca nu sunt, acum când soția s-a hotărât sa divorteze de mine mai pot cere în instanță testul de paternitate? Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2020
Giorgian23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:05, 24 Februarie 2020
Intai l-ati recunoscut si apoi v-ati casatorit sau cum sau erati casatoriti cand a nascut ?
Ce varsta are copilul ?
Daca l-ati recunoscut prin declaratie, puteti contesta oricand recunoasterea paternitatii..
Daca e un copil rezultat din casatorie, actiunea e de tagada de paternitate., insa aici e vb si de o perioada de prescriotie.. de aia va intreb cum sta de fapt treaba.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2020
gi-jane2, moderator
Întâi l-am recunoscut apoi ne-am căsătorit. Copilul are 5 ani.

gi-jane2 a scris:

Intai l-ati recunoscut si apoi v-ati casatorit sau cum sau erati casatoriti cand a nascut ?
Ce varsta are copilul ?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
perfect, atunci puteti contesta recunoasterea.

Va mulțumesc mult pt răspuns.
gi-jane2 a scris:

perfect, atunci puteti contesta recunoasterea.

Trebuie sa formulati o actiune in contestarea paternitatii, instanta competenta fiind cea de la domiciliul minorului.
Pe plan probational, veti solicita inclusiv expertiza medico legala test ADN -2.800 lei (sau macar expertiza serologica, mai ieftina).
Taxa de timbru este de 20 lei pt acest capat de cerere, iar onorariul avocatial il discutati cu avocatul ales.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)