avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RCS RDS refuza preluare echipament internet CTR ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RCS RDS refuza preluare echipament internet CTR Denuntat unilateral

Am un punct de lucur inchis, la care am cerut denuntare unilaterala pe mail RDS,
Au aprobat ,dar au pus sume ca dauna rezilere anticipata.
Nu le-am acceptat( CTR acela e o prelunigire fortata la alt contract, pur si simplu ne-am mutat echipamentul la o locatie la 500m si ne-au obligat la semnare alt abonament nou 24 luni, cand trecusera deja 12 luni).

AM fost in 7 ziel , in Octombrie 2019 sa predam echipament, au refuzat primirea. Dupa 30 min in care am avut un dialog, in fapt fara solutii, am facut sesizare cu nr ingregistrare, pt ca dansii de fapt incearca sa nu incheie Abonamentul. desi e Denuntat.

Juridicul lor mi-a spus ca nu se inheie abonamnet pana nu se platesc Desapgubiri E legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 22:41, 27 Februarie 2020
fiind vorba de un contract intre profesionisti (intre doua firme), nu se aplica prevederile legislatiei privind drepturile consumatorului. prin urmare,
mai intai verificati clauzele contractului referitoare la denuntarea unilaterala. apoi vorbiti cu un avocat, fiindca in cazul in care nu ajungeti la o intelegere, singura solutie este instanta: fie ii actionati dvs pentru incetare contract, fie ei pentru executarea datoriei.
Din moment ce si Persoana juridica este tot Consumator....s-a mia discutat ce inseaman clauze abuzive, nu au legatura cu persoana (sunt tot Clauze Abuzive, sau nu mia sunt?)

Potrivit dispoziţiilor art. 2 al Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori, republicată111, consumator este orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care, în temeiul unui contract care intră sub incidenţa prezentei legi, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale, iar comerciant este orice persoană fizică sau juridică autorizată, care, în temeiul unui contract care intră sub incidenţa prezentei legi, acţionează în cadrul activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale, precum şi orice persoană care acţionează în acelaşi scop în numele sau pe seama acesteia.

Definiţia consumatorului se regăseşte şi în O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată: orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.

Potrivit Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, consumator este orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care, în practicile comerciale ce fac obiectul acestei legi, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale, iarcomerciant este orice persoană fizică sau juridică care, în practicile comerciale ce fac obiectul acestei legi, acţionează în cadrul activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale, precum şi orice persoană care acţionează în acelaşi scop, în numele sau pe seama acesteia. Practicile comercianţilor în relaţia cu consumatorii, denumite în continuare practici comerciale, reprezintă orice acţiune, omisiune, comportament, demers sau prezentare comercială, inclusiv publicitate şi comercializare, efectuate de un comerciant, în strânsă legătură cu promovarea, vânzarea sau furnizarea unui produs consumatorilor.



Aveam nevoie de opinii de ce care au avut sau Citit, va rog sunt atatea spete RDS in care sunt abuzuri. Stiu ce scrie in Contract..
Cititi va rog si ce a scris foarte bine REdactorul Sef Avocatet:
DAca trebuie sa traduc- cum sunt Clauzele din Contract Negociabile intre profesionisti dl Consilier? Va rog 1 singur exemplu pe o simpla PJ care si-a negociat clauzele !

www.avocatnet.ro/articol_431...


Din tot ce am vazut au o calitate slaba a tuturor angajatilor si pregatirea juridica este cam asa: Legat de legea nr 193 si legea 161 se evita desi sunt hotarari ICCJ


[ link extern ] /

[ link extern ] /
Adaug facptul ca acel contract a fost o mutatie care trebuei sa fie prelungire la un contract in derulare, refuzata in contract nou. Clauza de 24 luni nenegociabila, tipic ABUZ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilere abonamente telefonie mobila sneferu1st sneferu1st Salut. Am inteles ca s-a modificat o lege si acum poti denunta contractul cu operatorii inainte de finalizarea perioadei contractuale daca nu ai achizitionat ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive din contracte donigao donigao Buna ziua, Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori Am o nelamurire in legatura cu legea ... (vezi toată discuția)
Persoana juridica: consumator sau nu ochiosik ochiosik Prin prisma legislatiei nationale si internationale persoana juridica este consumator sau nu (vezi toată discuția)