avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ANULARE ACT ADMINISTRATIV_PROCEDURĂ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ANULARE ACT ADMINISTRATIV_PROCEDURĂ

Întrebare:

1. Dacă potrivit legii 554/2004, art 7, alin 1 s-a depus la autoritatea publică, în loc de cerere de anulare, o acțiune cu titlul de contestație (motiv: necunoașterea la momentul respectiv a acestei proceduri în cazul unei vătămări într-un drept) iar potrivit art 7 alin 7 s-a făcut o cerere de anulare - este legală procedura? Motivul este unul temeinic?
________
art 7. alin 1 - Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie să solicite autorităţii publice emitente, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului,
+ alin 7 - pentru motive temeinice, şi peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de 6 luni.
_____

2. Dacă se formulează o cerere de anulare/revocare act administrativ vătămător către autoritatea emitentă ODATĂ CU deschiderea ÎN INSTANȚĂ a unei acțiuni de anulare a aceluiași act, PROCEDURA se consideră respectată ?

Autoritatea nu răspunde cererii de anulare astfel formulate. Se justifică, în acest context, respingerea acțiunii introductive de instanță?

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta impotriva unei institutii publice centrale EMIL NEGRU EMIL NEGRU Am fost demis din functia de director coordonator si vreau sa chem in instanta ministerul pentru ca demiterea a fost ilegala.Cum procedez ?: (vezi toată discuția)
Decizie suspendare functionar public tofancatalin tofancatalin In cat timp poate contesta un functionar public decizia de suspendare din functie? (vezi toată discuția)
Actiune Roman85 Roman85 Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)