avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cladire cu destinatie rezidentiala sau nerezidentiala?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cladire cu destinatie rezidentiala sau nerezidentiala?

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Detin o firma ce nu desfasoara activitate care detine un apartament in care locuiesc de cativa ani in baza unui contract comodat.

Anul trecut la ONRC nu m-au lasat sa scriu la Tipul de activitate: nu desfasoara activitate, sub pretextul ca acea firma trebuie sa primeasca undeva corespondenta, sa-si verifice email-ul, etc, asa ca au trecut:

Sediul Social:
DESFASOARA ACTIVITATI PROPRII DE BIROU PENTRU SOCIETATE.
NU SE DESFASOARA ACTIVITAILE PREVAZUTE IN ACTUL CONSTITUTIV SAU MODIFICATOR

Cei de la Taxe si impozite refuza sa imi incadreze cladirea ca fiind Rezidentiala si spun ca pentru ca desfasoara acele activitati proprii de birou este Nerezidentiala.

Au dreptate? Ce pot face in acest caz?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2020
B0gdan84, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozitarea cladirilor dupa noul cod fiscal cristianba cristianba Buna ziua, La completarea Declaratiei de impunere privind imozitul pe cladiri pt persoane fizice pt anul 2016, nu sunt sigur daca incadrez corect locuinta, ... (vezi toată discuția)
Garsoniera destinatie mixta vioboss2004 vioboss2004 Am sediul social in garsoniera in care locuiesc si am declarat la ONRC ca la acest sediu se desfasoara si activitatea firmei de contabilitate. Utilitatile sunt ... (vezi toată discuția)
Noul cod fiscal/impozite si taxe locale mtr090035 mtr090035 Buna ziua, sunt persoana fizica,detin un apartament pe care l-am inchiriat unei firme cu destinatie punct de lucru-salon de ingrijire/cosmetica ... (vezi toată discuția)