avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc maternal

Buna seara,
As avea o nelamurire, in situatia mea sunt insarcinata in 20 saptamani si momentan sunt in concediu medical pt ca starea mea fiziologica e urmatoarea( stari de greata continue si episoade de voma zilnice..) aceasta stare e prezenta inca din saptamana 5 de sarcina.. medicul ginecolog mi-a eliberat scrisoare in care imi recomanda concediu de risc maternal. Am trimis-o pa medicul de medicina de la servici si am primit o evaluAre in care acesta specifica ca imi modifica anumite conditii de munca Si ca sunt apta pt munca. Aduca nu e niciun risc pt gravida la locul de munca. Eu ma intreb , oare medicul ginecolog ar putea sa imi acorde concediul de risc si in situatia asta? Pt ca starea mea fiziologica clar nu e “ apta” pt a merge la munca. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 26 Februarie 2020
Concediul de risc maternal se poate acorda, în întregime sau fracționat, pe o perioadă ce nu poate depăși 120 de zile, de către medicul de familie sau de medicul specialist, care va elibera un certificat medical în acest sens, dar nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Concediu de risc maternal se poate acorda:
a) înainte de data solicitării concediului de maternitate, pentru salariatele gravide;

b) după data revenirii din concediul de lăuzie obligatoriu, pentru salariata care a născut recent , respectiv salariata care alapteaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru risc maternal . ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua , as dori sa stiu daca concediul pentru risc maternal se poate prelungii si dupa 30 de saptamani de sarcina cand ar putea fi acordat concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa ccc Doinadoina38 Doinadoina38 Bună ziua, am anunțat firma unde lucrez ca sunt insarcinata și ca voi prezenta concediu risc maternal imediat după ce termin concediu crestere copil 1. ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal aldea_niculina aldea_niculina Legal cate zile de concediu de risc maternal as avea dreptul? (vezi toată discuția)