avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare Carte Funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare Carte Funciara

Buna seara, după admiterea acțiunii de revendicare imobiliara se poate cere blocarea CF-ului vecinului parat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:11, 1 Aprilie 2020
Nu se poate bloca. In schimb, puteti nota in cartea funciara existenta litigiului cu privire la acest imobil, astfel incat, daca imobilul este vandut, cumparatorul sa fi luat la cunostinta despre existenta acestui litigiu si, deci, sa nu fie considerat "de buna credinta".
Aveti nevoie de un certificat de grefa, mergeti cu el la OCPI, achitati o taxa de 75 de lei. In termen de 3 zile lucratoare primiti incheierea de notare a litigiului si extrasul de carte funciara aferent.
Va mulțumesc!
La extrasele de carte funciara in care apare notarea cu litigiul de revendicare se pot actualiza geometria terenului?

MihailZC a scris:

Nu se poate bloca. In schimb, puteti nota in cartea funciara existenta litigiului cu privire la acest imobil, astfel incat, daca imobilul este vandut, cumparatorul sa fi luat la cunostinta despre existenta acestui litigiu si, deci, sa nu fie considerat "de buna credinta".
Aveti nevoie de un certificat de grefa, mergeti cu el la OCPI, achitati o taxa de 75 de lei. In termen de 3 zile lucratoare primiti incheierea de notare a litigiului si extrasul de carte funciara aferent.

Da. Faptul ca apare un litigiu notat nu blocheaza in nici un fel cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un proces? Arkadian84 Arkadian84 am un proces cu o persoana pentru o proprietate si ma intereseaza sa stiu daca legal poate sa vanda acel teren, si daca l-a vandut ce e de facut?? (vezi toată discuția)
Cartea funciara adumitroaie florin adumitroaie florin Cum se noteaza un litigiu in cartea funciara a unui apartament. (vezi toată discuția)
Extras cf de informare sau extras cf in extenso ContSters347943 ContSters347943 Ma intereseaza sa aflu toti posesorii unui teren, incepand cu cel mai vechi, ce am nevoie pentru asta? este suficient sa fac o cerere pentru un extra cf de ... (vezi toată discuția)