Buna ziua,
Am luat de pe OLX o persoana fizica, pentru realizarea unui gard de imprejmuire.
Persoana fizica mi-a cerut un avans de 8000 lei. Pretul total find de 19800 lei.
Am facut un contract de prestari servicii intre 2 persoane fizice (prestatorul si mine) si am facut si o chitanta de mana cu 2 martori in momentul inmanarii sumei de avans (8000 lei). Mentionez ca am si convorbiri pe whatsapp unde specific suma de 8000 lei data avans.
In cazul in care persoana fizica (prestatorul) nu va efectua lucrarea, am vreo sansa sa imi recuperez banii? Documentele detinute:
contract prestari servicii
copie buletin prestator
chitanta de mana cu 2 martori
convorbiri whatsapp
teoretic aveti sanse sa obtineti, practic, daca aveti din ce, daca are bunuri pe numele lui..
pt a obtine un titlu executoriu, il dati in judecata unde probati ca are sa va dea suma asta, apoi mergeti cu hotararea la executor.
puteti sa ii faceti si plangere penala pt inselaciune la politie.. poate anuntul e fictiv, poate omul nici nu face garduri. si aici tine tot de sansa.. poate se sperie si va da banii , daca nu i-a pierdut la pacanele.