avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate intr-un contract grevat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate intr-un contract grevat de uzufruct viager

Buna ziua! Intampin o problema la serviciul de evidenta a populatiei. Proprietarul unui imobil grevat de un drept de uzufruct viager pe viata doreste sa isi schimbe cartea de identitate pentru ca a expirat. Autoritatile sustin ca este obligatorui sa isi dea acordul si uzufructuarul. Acum 10 ani cand a facut solicitarea nu a fost necesar; el nici macar nu stie cine este uzufructuarul. A acceptat in momentul cumpararii apartamentului aceasta conditie dar nu l-a vazut niciodata din 2006 cand a cumparat apartamentul. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:50, 26 Februarie 2020
Cata vreme uzufructuarul traieste, doar el are dreptul de a folosi imobilul - deci de a locui acolo si de a hotara pe cine primeste in spatiul locativ in scopul stabilirii adresei de domiciliu in acel imobil. Este perfect normal sa se solicite acest acord. Daca acum 10 ani nu a fost solicitat, asta a fost o eroare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie intre mine si tatal meu cu o singura clauza uzufruct viager dNyy dNyy Bună ziua, Am să descriu în câteva rânduri: (sper să mă lămurească cineva) Tatăl și mama mea au cumpărat un apartament în ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent ... (vezi toată discuția)
Implicatiile uzufructului viager dariad dariad Eu si fratele meu avem certificat de mostenitor cu partaj succesoral. Conform acestuia, el detine un apartament mostenit, pentru care eu am drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)