avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este legea privind recunoasterea sporului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este legea privind recunoasterea sporului de vechime in ROMANIA dar cu ani munciti in Spania?

Care este legea privind recunoasterea sporului de vechime in ROMANIA dar cu ani munciti in Spania? si aici nu ma refer la legea 263/2010 cu privire la pensii .La ce data a intrat in vigoare aceasta lege si care este legea ?
MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 26 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista niciun text de lege care sa prevada asa ceva.

1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Vechimea din spania in cartea de munca in românia Nicol1978 Nicol1978 Buna dimineața, as dori sa știu de ce acte am nevoie in România si unde trebuie depuse pentru a demonstra vechimea in munca din Spania ținând cont ca am ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ivan nicolae ivan nicolae As dori sa stiu daca vechimea in munca dobandita in Italia poate fi luata in calcul aici in Romania pentru acordarea sporului de vechime. (vezi toată discuția)