avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare succesiune

in urma decesului tatalui,se va dezbate succesiune intre mama si fratele meu.mama si fratele renunta la succesiune in favoarea mea.in aceasta situatie copilui si sotia si fratelui pot veni la mostenire?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:39, 27 Februarie 2020
Nu pot veni.
Sotia si copilul mostenesc averea sotului/tatalui.
Acesta nu este obligat sa accepte o mostenire daca nu doreste, cum nu este obligat sa lase ceva mostenire sotiei si copilului.
Puteau "veni" la mostenire pentru cota ce revenea fratelui dvs. doar daca acesta nu mai era in viata.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Copilul si sotia fratelui, il vor mosteni doar pe acesta, cand va deceda.
La succesiunea tatalui dvs, nu au vocatie succesorala (sotia fratelui pentru ca este nora, iar nepotul pentru ca tatal sau inca traieste si a renuntat)
Buna ziua,
NU. copilul si sotia nu au calitate de mostenitori ai tatalui dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)