avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile mele ca sotie a sotului plecat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile mele ca sotie a sotului plecat in strainatate

Sotul e plecat la munca de 2 ani. Atunci a depus acolo un dosar de cerere de alocatie a copilului, pe care statul acela i'o da, chiar daca eu cresc copilul in Romania. Recent autoritatile romane mi'au dat o copie a acelui document, in care am vazut cu stupoare ca acolo unde trebuia sa bifeze 'sotie' este bifat 'altceva'. Cei de la noi spun ca ei nu pot afla ce acte a depus sotul la dosar (o declaratie prin care spune ca nu e casatorit aici) si ca cei de acolo imi pot raspunde, insa le'am scris si nu primesc raspuns. Apreciez si va multumesc pentru orice idee buna prin care as afla acel lucru. In acea tara, Danemarca, exista posibilitatea ca, daca vrei sa te casatoresti, sa dai o declaratie pe proprie raspundere ca nu esti casatorit in alta tara si o poti face. Pe de alta parte aici nu este recunoscuta casatoria de acolo daca nu vine sa declare, ceea ce evident nu are de ce sa o faca. Prin urmare, eu cred ca acolo e casatorit cu cineva si aici cu mine. Candva pe un messenger cu video am vazut ca avea o verigheta la mana dreapta, noi fiind ortodocsi. Cand l'am intrebat a dat'o repede jos si a pus'o pe stanga. E bigamie, dar vreau sa demonstrez cu acte, pentru ca eu ma indrept clar spre divort.
M'ar interesa si daca am dreptul ca sotie sa cer pensie alimentara in timpul casatoriei, nu numai dupa divort. El nu mai trimite bani din decembrie.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! bigamie? bella_galati bella_galati m am casatorit in turcia acum 14 ani,intre timp am venit in Ro fara sa divortez si sunt casatorita legal in RO.as vrea sa stiu daca casatoria din turcia mai ... (vezi toată discuția)
Casatorie Romeo-Vali Romeo-Vali daca o persoana ramasa vadauva in romania, pleaca in strainatate, se casatoreste, dar ramane pe numele la primul barbat, iar dupa o perioada in urma unor ... (vezi toată discuția)
Declaratia de casatorie Vivian Ingrid Vivian Ingrid Sunt casatorita din 05.05.2007 conform Certificatului de casatorie seria CE nr.014530 emis de Consiliul Local Galati si semnat de doamna ofiter de stare civila ... (vezi toată discuția)