avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cumul pensie cu salar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cumul pensie cu salar

Am pensie cu reducerea varstei standard cu grupe de munca ( am 59 de ani si limita e la 62 de ani) . Am dreptul sa cumulez pensia cu salarul pana la varsta standard, fiind functionar public?
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2020
Morselez, utilizator
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:57, 29 Februarie 2020
Daca in momentul acesta nu sunteti beneficiar de pensie anticipata, da, puteti cumula pensia cu salariul. Din ceea ce ati scris reiese faptul ca ati iesit la pensie la 59 de ani, fiindca ati lucrat in grupe de munca (i sau II) si ati beneficiat de reducerea varstei de pensionare pentru limita de varsta si stagiu de cotizare integral. Daca sunteti la pensie anticipata atunci nu puteti cumula pensia cu salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata dinua dinua Buna ziua, as dori sa va intreb cand un barbat , nascut in iunie 1957 , cu vechime in munca de 36 ani , dintre care 21 ani grupa a doua , cand poate iesi la ... (vezi toată discuția)
La ce varsta ma pot pensiona? geo56 geo56 Sunt nascuta in noiembrie 1956 si am lucrat 21 ani si 10 luni in grupa a 2a. As vrea sa stiu la ce varsta ma pot pensiona anticipat partial si anticipat. (vezi toată discuția)
Pensionare gabitza1007 gabitza1007 tatal meu are varsta de 59 de ani impliniti.are vechime in munca din anul 1969 si pana in prezent, in momentul de fata lucrand cu contract de munca.de pe ... (vezi toată discuția)