avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare de drept a cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare de drept a cim

La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 4 Martie 2020
Despre ce fel de pensionare este vorba?
Limita de varsta, insa angajata nu a prezentat decizia de pensionare
DA, încetează de drept contractul de muncă, la data la care persoana împlinește vârsta de pensionare pentru limită de vârstă și stagiu de cotizare intregral, cu condiția ca angajata să nu fi făcut o cerere de continuare a activității până la vârsta de 65 de ani (cererea se face cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea condițiilor de încetare de drept a contractului de muncă)..
In acest caz, c.i.m. va inceta de drept la data mentionata mai sus, iar continuarea activitatii fara incheierea unui nou c.i.m. inseamna "munca nedeclarata" .(munca la negru)
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca va continua in baza aceluiasi cim, presupun ca nu e munca nedeclarata, cim-ul fiind inca activ in coninuare.

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, c.i.m. va inceta de drept la data mentionata mai sus, iar continuarea activitatii fara incheierea unui nou c.i.m. inseamna "munca nedeclarata" .(munca la negru)

Alte discuții în legătură

Decizie de pensionare suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua ....am o salariata din 2012 care mi-a a dus decizia de pensionare azi,15.10.2019 dar a iesit la pensie cu data de 08.07.2019.Ce trebuie eu ca ... (vezi toată discuția)
Continuare cim dupa depunere dosar pensionare minval minval Buna ziua, persoana care se pensioneaza de drept in conformitate cu prevederile art.56 (1) lit.\"c\", adica ideplineste conditiile de varsta standard (65 ani) ... (vezi toată discuția)
Incetare contract. Cassandra2017 Cassandra2017 Buna ziua. Avem urm speta. Institutie publica, o doamna a solicitat, prin cerere, acum 2 ani continuarea contractului peste varsta de pensionare.( are acum 63 ... (vezi toată discuția)