avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie invaliditate sau definitiva sau anticipată
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie invaliditate sau definitiva sau anticipată

Pentru un barbat, peste 62 ani, cu stagiul complet de cotizare - peste 36 ani vechime + 1 an pensie invaliditate, pensionat de boală in 2019 ( invaliditate accentuata - Parkinsonul este nevindecabil) si reevaluare programată in 2020 vă rog să mă lămuriți cum se procedeaza:
a) va fi pensionat definitiv avand in vedere varsta (sub 5 ani până la vârstă) si stagiul complet?
b) i se va prelungi pensionarea de invaliditate accentuata?
c) este trecut obligatoriu pe pensie anticipata?

Cum este mai avantajos azi, sa se prelungeasca pensia de invaliditate sau să se pensioneze anticipat?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:50, 18 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
b) i se va prelungi pensionarea de invaliditate accentuata?
S-a rezolvat. Mulțumesc.
buna ziua. imi puteti spune cum s-a rezolvat?
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Trecerea se face din oficiu.
Aceasta este si cea mi convenabila formula.
În 2020 a fost pensionat fără reevaluare până la 65 ani - având încă 2-3 ani pănă la vârstă .

Alte discuții în legătură

Putem sa trecem de la pensie de invaliditate la pensie anticipata? princz princz atat eu cat si sotul meu suntem in pensie de boala ,am dori sa stim care este varsta legala de a iesi in pensie anticipata?multumesc pentru raspuns anticipat. (vezi toată discuția)
Pensionare barbat 62 ani ,vechime 32 ani. in ce conditii ma pot ... tig tig PENSIONARE BARBAT 62 ANI ,VECHIME 32 ANI. IN CE CONDITII MA POT PENSIONA . Multumesc (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie de varsta? dorobantuflorica dorobantuflorica sant barbat ,nascut 23.noiem.1951am o vechime de37 ani de stagiu complet de cotizare si40 ani stagiu de cotizare realizat.actualmente sant pensionat boala ... (vezi toată discuția)