avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CASS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CASS

Cod Fiscal - ART. 154 - Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate....... h) persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii, precum şi pentru veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală;
In baza acestui articol as dori sa stiu daca sunt scutit de CASS la veniturile obtinute pe un PFA din activitati cod 7112 ( Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea). Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:03, 9 Martie 2020
Veniturile din activitatile independente de la pfa nu intra in aceasta categorie de scutire.
Multumesc pentru raspuns.
Adica veniturile din proprietate intelectuala nu se realizeaza prin PFA?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Ceea ce faceti pe pfa pare ca ar cam fi prestari servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală Marinescu Lucian Marinescu Lucian Cod Fiscal - ART. 154 - Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate....... h) persoanele fizice ... (vezi toată discuția)
Pfa activitati independente și pensie anticipata cristianasandei cristianasandei Detin PFA activitati independente (activitati inginerie și consultanta tehnica) si in noiembrie 2023 m am pensionat anticipat partial. Potrivit actualei Legi ... (vezi toată discuția)
Pfa si pensie anticipata cristianasandei cristianasandei Revin cu aceasta nelamurire: Detin PFA activitati independente (activitati inginerie și consultanta tehnica) si in noiembrie 2023 m am pensionat anticipat ... (vezi toată discuția)