avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate iubita mea sa fie prezenta la puctul de lucru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate iubita mea sa fie prezenta la puctul de lucru fara sa fie angajata?

Buna ziua! Am deschis o frizerie si ma intrebam daca se poate ca prietena mea/viitoarea sotiei sa stea la birou sa ma ajute cu programarile sau sa faca curatenie fara sa o angajez. Se poate sa primesc amenda in eventualitatea unui control ITM? Ce varianta mi-ati recomanda pentru ca iubita mea sa poata fi prezenta in salon fara sa fiu nevoit sa platesc pentru ea impozit cas etc.?
Cel mai recent răspuns: ion damaschin , utilizator 23:38, 9 Martie 2020
Nu. Se considera munca ,,la negru''. Prestarea unei activitati in cadrul unei persoane juridice se efectueaza doar in baza unui contract individual de munca.
Nu exista nicio solutie legala pentru situatia descrisa... cel mai bine este incheierea unui c.i.m. cu timp partial.
Daca ne vom casatori am inteles ca se poate conform Legii nr. 4 din 08.01.2014, publicata in Monitorul Oficial nr. 15 din 10.01.2014
Numai daca dvs sunteti titularul întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate .
Depinde de forma de organizare a entitatii economice. Daca esti PFA sau II se aplica. Daca esti SRL fara contract de munca nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate deveni un casier pfa? laurageorgescu laurageorgescu sunt cosmetician pfa si am un apartament care l am facut salon de cosmetica ..pot angalja o casiera tot pfa sau in ce fel o pot angaja? daca lucreaza mama mea ... (vezi toată discuția)
Cim pentri intreprindere individuala celeterm celeterm Titularul Intreprinderii Individuale isi poate incheia contract individual de munca la I.I. la care este titular ? (vezi toată discuția)
Profesia de hair stylist Laura Vitan Laura Vitan Am I.I. si sunt catre sfarsitul unu curs de hair stylist, pot practica meseria fara a incheia CIM, in salonul altciuva? Care ar fi alternativa? Am mai intrebat ... (vezi toată discuția)