avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura de divorț
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura de divorț

Legat de procedura de divorț aș dori să aflu cîteva informații. Speța ar fi următoarea: Soțul locuiește și muncește în Germania, prin urmare rămîne definitiv acolo iar activitatea pe care o prestează în prezent nu-i permite să revină în România în următorii 20 de ani. Ambii au convenit să divorțeze dar de demersuri se va ocupa soția rămasă în România. Întrebare: divorțul este posibil fără ca soțul să fie prezent în sala de judecată ?
Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: bacau73 , utilizator 14:05, 4 Martie 2020
Daca sotia este reclamant trebuie ca sotul sa fie legal citat, fiind alegerea lui daca se prezinta sau nu!
Insa, daca doriti sa divortati prin comun acord atunci trebuie sa-i faca avocatului o procura autentica la Ambasada!
Există voci care spun că a divorța este imposibil la momentul actual invocînd nu știu ce decizie a Înaltei Curți care spune că dacă unul dintre cei doi soți nu este de față la Judecătorie divorțul nu se poate efectua. Care este articolul de lege în care se menționează că e obligatoriu ca ambii soți să fie prezenți ? Nu se poate apela la un avocat care să reprezinte pe unul dintre soți în fața instanței ?

În lumina art 920, alin 1 Cod Proc Civilă "În fața instanțelor de fond, părțile se vor înfățișa în persoană, afară numai dacă unul dintre soți execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicție judecătorească, are reședința în străinătate sau se află într-o altă asemenea situație, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfățișa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator."

Să depună dovada că sta în străinătate!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cazul dvs este banal era mai complicat daca ambii soți domiciliau în străinătate și voiau să divorteze în România.Daca soția este în țară și are calitatea de reclamant nu este nici o problemă daca sotul nu se va prezenta.Pe acest forum va raspund profesioniști ai dreptului în marea majoritate practicieni în domeniu,nu conteaza vocile sau pararerile de pe site-urile unde mamicile și taticii isi plâng problemele .Succes.
Vă mulțumesc pentru răspuns!

Alte discuții în legătură

Divort- declaratie de judecare in lipsa obrejaeu obrejaeu buna, poate sa imi spuna cineva,cum trebuie completata declaratia prin care imi exprim acordul ca sotia sa divorteze in lipsa? sau unde gasesc un model de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa divortez. se poate divorta fara ca unul ... rosudaniela_85 rosudaniela_85 Buna ziua. As dori sa divortez. Se poate divorta fara ca unul dintre soti sa se prezinte in instanta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Divort cu doi minori c_onucu c_onucu Am si eu o nelamurire: de ce la prima infatisare in cazul unui divort cu doi minori este necesar sa se prezinte amandoi parintii chiar daca au avocat? Este ... (vezi toată discuția)