avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari de sanatate

Buna ziua! Sunt administratorul uni SRL si am ales sa nu contribui la asigurarea de sanatate. Acum sunt insarcinata si as vrea sa stiu daca beneficiez de ceva daca nu am platit pana acum.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 4 Martie 2020
Gravidele din România sunt automat asigurate în sistemul public de sănătate, fie că lucrează sau nu, deci, indiferent dacă plătesc contribuții sociale la sănătate sau nu.

www.avocatnet.ro/articol_477...

Obținerea calității de asigurat/adeverinței de asigurat eliberată de casa de asigurări.
acte - Pentru femeile ȋnsărcinate sau lăuze:
- act de identitate valabil la data solicitării - original+copie
- adeverinţa medicală emisă de medic familie/medic specialist privind vârsta sarcinii (în cazul femeilor gravide)- original+copie
- copie certificat de naştere copil pentru lăuze;
- Declaraţie pe propria răspundere că nu realizează venituri peste valoarea salariului de bază minim brut pe țară (Anexa 4)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate AlinaFarcas AlinaFarcas Buna seara. Anul acesta am deschis un PFA. La momentul respectiv nu mi am făcut asigurare de sanatate, dar acum am ramas însărcinată și as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli naștere studentă Mirela Adina Mirela Adina Sunt studenta in cluj cu domiciliul in vatra dornei. As dori sa stiu ce cheltuieli implica o nastere prin cezariana la o maternitate de stat. Sau beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Plata cas gravida carmen-ioana carmen-ioana buna dimineata,as avea si eu o nelamurire...sunt insarcinata in 9 sapt,am fost la medicul de familie pt o trimitere la analizele de sange si mi sa pus ca nu ... (vezi toată discuția)