avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chiar orice om are dreptul la aparww
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chiar orice om are dreptul la aparww

Să ai datoria să aperi litera și spiritul legii pare ceva măreț și bazat pe principii sănătoase menit să apere statul de drept și democrația despre care tot vorbim de ceva vreme . Asta fac oameni pe care ne bazăm când ne gândim la bunul mers al statului de drept . Știm cu toții că singura persoană care ia apărarea unui hoț , infractor sau chiar criminal și nu este judecat de nimeni oricât de evidentă ar putea fi culpa este avocatul . Și această acceptare este născută dintr-un principiu care spune că în fața legii orice persoană are dreptul la apărare pentru că nu o dată s-a dovedit că se poate greși dacă judeci la prima vedere mai ales dacă nu ai fost de față și nu întotdeauna cei mulți au dreptate iar legea spune că nu îți poți face singur dreptate . De aceea justiția e oarbă. Ea vede lucrurile altfel decât cei mulți. Numai că deși nu am comis nici o crimă viața mea trebuie să fiu distrus pentru că o persoană cu care mi-am intersectat la un moment dat viața își dorește acest lucru . Se întâmplă nu o dată acest lucru dar la nivelul la care am ajuns eu să fiu judecat este ceva strigător la cer. Adică pur și simplu mi s-a luat dreptul la apărare iar când am fost convins că în situația în care mă aflu este evident că doar un proces in instanță poate rezolva problemele am aflat că de fapt apărătorul meu era împotriva intereselor mele legitime și a mea . Cu alte cuvinte s-a hotărât că eu nu am dreptul la apărare. Și ne mirăm de alte lucruri . Practic am avut ghinionul să întâlnesc o persoană care poate să facă ce vrea cu mine și cu viața mea dat fiind faptul că este sprijinită de cei menționați la început. Când mă gândesc că ceea ce îmi fac mie acuma se încadrează la crimă organizată clar . Frumos , nu ? Unul din onorabilii avocați căruia am avut ocazia " să-i plătesc consultație " ( ăsta a fost tot timpul rolul meu ) îmi dăduse singurul sfat pe care ar fi trebuit să îl urmez . La întrebarea mea -Ce să fac în situația în care mă aflu? a răspuns: Nimic . Practic eu aștept să fiu băgat în STABOR ( judecată țiganească) de cei care ar spune la televizor că nu sunt niciodată de acord cu așa ceva. Cum ar spune domnul sau doamna jiganezz-ul , parcă , după ce că mi se dă atenție mai sunt și nemulțumit . Și astfel se întăresc bazele justiției paralele de tip ku klux klan . Și se spune că este în afara legii și nu în interiorul ei .

Alte discuții în legătură

pentru a preintampina "criminalitatea" reintroducerea pedepsei cu moartea ar fi un remediu? Manole Dumitru Manole Dumitru In unele state din SUA pedeapsa cu moartea exista ca pedeapsa pentru unii criminali. La noi in Romania reintroducerea pedepsei capitale ar reduce numarul de ... (vezi toată discuția)
Mori cu dreptatea ContSters129185 ContSters129185 Oare in tara asta se traieste numai cu abuzuri, minciuni, falsuri, nemernicii? Nu mai exista lege, dreptate ,? Sa fi ajuns coruptia la rang de lege? Din cate ... (vezi toată discuția)
Cum mai pot intra in apartament ? sandry sandry Buna seara Instanta a dispus [u]radierea din cartea funciara[/u] a bunurilor comune acesorii ale bunului principal al apartamentului, [u]care ... (vezi toată discuția)