avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate mori cu dreptatea
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

mori cu dreptatea

Oare in tara asta se traieste numai cu abuzuri, minciuni, falsuri, nemernicii? Nu mai exista lege, dreptate ,? Sa fi ajuns coruptia la rang de lege? Din cate am vazut pe forum si in viata de zi cu zi nu maai poti trai in tara ta? Sau va veni timpul dreptatii proprii,sau legea va fi respectata.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:23, 13 Mai 2010
da , domnule Gabi ....asa se traieste ..legile sunt pentru a putea fii incalcate de cei cu influente si de a gasi ..artificii ,,domnii' judecatori , si procurori ( nu toti , ca deranjem si ne sunt sterse mesajele !!!!) pentru a scapaa ..mafiotii de repercursiunile care le-ar putea avea !!!!
Daca am ajuns sa dam lui ..Nutu Camataru ...daune ca a durat procesul prea mult , in timp ce oamenii de rand pierd case pentru a merge prin judecatorii si .tribunale spera ca sa-si gaseasca dreptetea si platind avocati ...!!! asta e Romania si ..cred ca v-a veni vremea cand oamenii o sa-si faca singuri dreptate ....ca dupa ..ei ....
Succes in toate !!!
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
ion-alin, utilizator
Riscul de a muri cu dreptatea in brate exista atunci cand te aperi gresit din nestiinta sau daca persoana nu are probe sa dovedeasca ceea ce sustine in fata instantei.
Incalcarea legii survine atunci cand instanta fara probe da dreptate persoanei care sustine ceva dar nu dovedeste.

avocat Claudiu Lascoschi
Stiu ca pe langa probe mai exista si logica, precedent, bun simt si nu exista aparare gresita din nestiinta. Exista impulsul de a gandi ca daca nu ai avocat inseamna ca nu stii sa te aperi, ca nu poti face fata cheltuielilor datorita duratei unui proces, invocarea prea des a unor vicii de procedura si termene amanate prea usor datorita permisivitatii legislatiei. Drepturile omului sunt invocate mai ales celor ce incalca legea. Cei ce cauta dreptatea in justitie desi au acte, probe, marori pierd procesele din lipsa de bani, datorita deselor amanari.
Sub aspectul garantarii drepturilor fundamentale in sensul ca acestea exista in favoarea celor ce incalca legea aveti dreptate.Este o modalitate de a se evita abuzurile.
Insa, acest lucru este universal valabil in procesele penale in special.

In procesele civile situatia este mai echilibrata.

avocat Claudiu Lascoschi
Institutia precedentului,pentru moment nu opereaza
Independent de lege,exista interese care conduc apararea si functie de capacitatile si calitatile acelora care se angajeaza in solutionare castiga cel care probeaza interesul sau.
Nu este general valabil ca interesul sa reprezinte si realitatea
Nu este general valabil ca pierd procesele din lipsa de bani,datorita deselor amanari sunt situatii si multe la numar ,in care reclamantii castiga se afla in posesia de titluri executorii care nu pot fi executate,datorita multor manevre,
mai mult sau mai putin ortodoxe
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, cum pot sa evacuez din locuință părinților mei,pe ... 0773842139 0773842139 Bună ziua, cum pot sa evacuez din locuință părinților mei,pe concubinul meu cu care locuiesc aici de 6 ani, deoarece nu vrea sa o facă de buna voie. (vezi toată discuția)
Pareri despre cedo aaee aaee [b]Nu vi se pare ca in ultima vreme daunele platite victimelor sunt cam mici iar timpul de 5-6 ani in care se rezolva cauzele e cam lung, ar trebui sa se ia ... (vezi toată discuția)
Inregistrari audio impact impact Buna seara , Pot fi luate ca probe intr-un proces care urmeaza a fi deschis ( mai exact urmeaza plangere impotriva rezolutiei primului procuror ) ... (vezi toată discuția)