avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Pareri despre Cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Pareri despre Cedo

Nu vi se pare ca in ultima vreme daunele platite victimelor sunt cam mici iar timpul de 5-6 ani in care se rezolva cauzele e cam lung, ar trebui sa se ia masuri in acest sens, alfel ar putea fi motiv de nemultumire si de riscul aparitiei fenomenului: imi fac dreptate singur, voi ce parere aveti.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:24, 22 Noiembrie 2008
Da, este adevarat ca de cativa ani cuantumul daunelor acordate de CEDO au scazut simtitor.
Insa, nu vad cum s-ar putea lua masuri in acest sens.

avocat Claudiu Lascoschi
La CEDO nu se judeca numai procesele in care este implicata Romania, ci si procesele in care sunt implicate toate ţările membre ale Consiliului Europei referitoare la încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale.
-da, numarul mare de cauze e principalul motiv care e aratat pentru aceasta situatie dar in in acest mod in care creste numarul de cauze si timpul de rezolvare iar sumele scad, Cedo va ajunge sa nu mai faca fata, isi va pierde din credibilitate daca nu se cauta soluti.
O solutie ar putea fi marirea numarului de jduecatori care sa judece cauzele dar acest lucru presupune modificarea regulamentului.

avocat Claudiu Lascoschi
O alta solutie ar fi ca instantele nationale sa respecte si sa aplice corect legislatia astfel incat sa nu se mai ajunga sa se depuna plangeri la CEDO.

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta ietam ietam In Romania , din pacate , multi oameni nu cunosc bine legile , de aceea existati voi avocatii , juristii etc. Am facut anul trecut plangere penala intai la ... (vezi toată discuția)
AcÞiune cedo daune morale si materiale miki70_is miki70_is Am avut un proces civil pe care l-am câştigat atât pe fond cât şi în recurs,întrebarea este pot să intentez acţiune directă la CEDO pentru daune ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac plagere la cedo, cum procedz?? andrey_=ascani andrey_=ascani Am fost arestat intr-un dosar in care eram acuzat de \"trafic de persoane\", am fost arestat pe 28mai 2009 , am stat in arest 174 de zile dupa dosarul a ... (vezi toată discuția)