avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare corespondenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare corespondenta

In Romania , din pacate , multi oameni nu cunosc bine legile , de aceea existati voi avocatii , juristii etc. Am facut anul trecut plangere penala intai la Politie si apoi la Parchet impotriva unei persoane la care am locuit in calitate de chiriasi ( eu cu familia mea ). Obiectul plangerii in dosarul ce i s-a intocmit il constituia violarea corespondentei primite la vechea adresa de catre proprietar.Corespondenta cuprindea extrase de cont de la o Banca , nr. card de credit , alte documente ( Proiect european-sunt profesor , ilustrate de la prietenii din Franta etc ). Grav este faptul ca respectivul cetatean la care am locuit a pus la dispozitia Judecatoriei ( ne-a actionat in instanta -fond pretentii intretinere , dar a pierdut procesul ) , deci a facut publica a noastra corespondenta fara ca institutia sa i-o ceara.
Am invocat Constitutia Romaniei , Declaratia pentru Drepturile Universale ale Omului , Conventia cu art. 8 , 12 , 28 parca referitoare la dreptul la viata privata si la secretul corespondentei.Nu i s-a aplicat decat o amenda in valoare de 200 lei.Procurorul care s-a ocupat de caz a motivat ca este la prima abatere si ca n-are antecedente penale. Suntem total nemultumiti de solutie si suntem in curs de a ne adresa Curtii de Apel . Va rog , care este opinia dvs. legata de aceasta infractiune? Multumesc.
Apreciez in mod deosebit studiile atente in materia dreptului pe care le-ati facut.
In Romania asa cum pun procurorii problema este o practica unanima aproape.In materie penala nu cred ca veti obtine castig de cauza in tara.Dar nu va descurajati.Puteti ajunge la CEDO si cred ca ati putea sa va descurcati si fara avocat.
Felicitari.

Ii mai puteti actiona in judecata civila pt daune morale dar nu va recomand acest lucru.Veti obtine castig de cauza dar...:(( nu veti obtine daune mari.:-/
Judecatorii sunt refractari la astfel de actiuni.
Mergeti la CEDO.Este necesar sa ajunga cineva acolo cu asa ceva.
Succes.

avocat Claudiu Lascoschi
Pana sa ajungeti la CEDO, trebuie sa epuizati toate caile de atac. Pasul urmator este de a face plangere impotriva solutiei data de procuror.
Domnule Lascoschi ,
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului dvs. materializat intr-o opinie foarte clara si o informatie pe masura. Desigur , stiam de CEDO si asta voi face , dar, asa cum completeaza utilizatorul av. eva , trebuie epuizate toate caile de atac. Am omis sa va precizez ca m-am adresat si prim -procurorului , insa solutia a fost aceeasi . Nu-i rau , asa cum spuneti , sa merg si cu o actiune civila , chiar daca nu voi trage decat un semnal de alarma , mai ales ca tipul respectiv incearca un alt proces ptr. acele pretentii legate de intretinere. Ma voi adresa asadar Curtii de Apel , apoi Bucurestiului si in fine CEDO. Inca o data mii de multumiri si sper sa ne mai intalnim pe FORUM , mai am alte probleme legate de o executare silita . Aici am uzitat de toate caile de atac -Galati- orasul unde locuiesc,si urmeaza Bucurestiul . Insa imi trebuie neaparat avocat , fiindca nu sunt pusa la curent chiar cu toate procedurile. Va adresez intrebarea daca ati dori sa instrumentati cazul . Pana la viitorul raspuns , sa auzim numai de bine .
Aceeasi.
Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Am trimis prin posta prin serviciul prioripost intr-un plic cu protectie (,,cu bule") un plic inchis care continea niste acte. Destinatarul a primit plicul aparent intact cu plicul interior rupt si fara nici un continut.Mi se pare o violare grava a corespondentei.Ce pot sa fac intr-o asemenea situatie?
Puteti face plangere penala in baza art 195 cod penal.
Problema va fi cu probatiunea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Plangere cedo gabyteo gabyteo Buna ziua Daca pierd un proces la CSJ ma pot adresa CEDO sau mai este vreo cale de atac? Este necesar recursul in anulare ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata a statului roman ContSters25688 ContSters25688 Pot da in judecata statul Roman la CEDO pentru ca o cercetare penala pentru vatamare corporala art. 181 c.p. (30 zile ingrijire medicala) nu s-a incheiat nici ... (vezi toată discuția)