avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Vreau sa fac plagere la cedo, cum procedz??
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Vreau sa fac plagere la cedo, cum procedz??

Am fost arestat intr-un dosar in care eram acuzat de "trafic de persoane", am fost arestat pe 28mai 2009 , am stat in arest 174 de zile dupa dosarul a fost dat la tribunal pe a fi inregistrat si sa fiu dat in judecata dupa 4luni tribunalul a decis sa restituie dosarul parchetului pt a reface urnarirea penala deoarece s-au gasit nereguli si anume... nu a fost inceputa urmarirea penala pt anumite fapte pt care am fost trimis in judecata ,mi-a fost incalcat dreptul la aparare si mai multe.....dupa un an si 6 zile de cand am fost arestat am fost pus in libertate si dosarul acum se alfla la procuror pt refacerea urmarii penale. pot sa fac plagere la cedo acum>???? VA MULTUMESC ...ASTEPT RASPUNS
Conditia ca sa apelati la CEDO este sa se fi epuizat toate caile de atac din sistemul judiciar din Romania.
Trebuie mai intai sa dati statul roman in judecata si, daca dupa toate caile de atac ( fond, apel, recurs) nu obtineti daunele respective, in termen de 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii puteti sa trimiteti cauza la CEDO.
Puteti sa faceti plangere la CEDO pentru zilele petrecute ilegal in inchisoare .. Libertatea individuala constituie un drept fundamental al omului, garantat constitutional prin art. 23 si reglementat de art. 5 din Conventia europeana a drepturilor omului.
Nu am inteles anumite aspecte dar nu prea conteaza.
Daca v_au fost icalcate drepturile trebuie sa dati statul in judecata si de abia apoi sa ajungeti la CEDO.Nu puteti merge direct la CEDO.
Sau, sa asteptati sa vedeti ce se mai intampla si dupa ce veti fi condamnat sau achitat sa sesizati CEDO.
Cred ca ar trebui sa va studieze un avocat dosarul cat mai repede.
Pentru trafic de persoane se cam da inchisoare cu executare...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces castigat de despagubiri in cuantum enorm de mic ContSters193672 ContSters193672 O persoana a castigat in italia un proces de despagubiri in urma detentiei injuste de 336 zile domiciliar si 55 carcera. Au calculat italienii 50mii euro, ceea ... (vezi toată discuția)
Dupa prima sentinta se poate merge in arest? seymour seymour buna ziua Am o prietena care a comis 3 infractiuni, a fost cercetata penal si peste o luna si putin are primul termen lla tribunal. Nu a fost arestata ... (vezi toată discuția)
Condamnat fara probe ContSters136988 ContSters136988 Am fost implicat acum 5 ani ,student fiind ,intr-un "grup organizat" care se ocupau cu fraude pe internet! Eu nu am facut nimic altceva decat sa scot 200 ... (vezi toată discuția)