avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dupa prima sentinta se poate merge in arest?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dupa prima sentinta se poate merge in arest?

buna ziua
Am o prietena care a comis 3 infractiuni, a fost cercetata penal si peste o luna si putin are primul termen lla tribunal. Nu a fost arestata preventiv.
Imi puteti spune va rog daca la primul termen i se da o sentinta cu executare ea va intra in arest sau va ramane in libertate pana la sentinta finala de la apel si abia atunci daca ramane cu executare va fi arestata?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:22, 22 Iunie 2011
Punerea in executare a hotararii penale are loc la momentul ramanerii definitive a hotararii.

Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
ContSters181996, utilizator
Nu s-a pus pana acum problema de arest preventiv si nici nu exista elemente noi pt asa ceva. Nu a mai fost arestata si nici macar procurorul nu a solicitat arest preventiv in cei 2 ani de cercetare penala.

Pe mine ma intereseaza sa aflu daca i se da de exemplu 2 ani cu executare ea va intra in arest imediat sau ramane in libertate pana cand exista o sentinta definitiva de la ultima instanta care va judeca? Vorbesc strict de sentinta si nu de arest preventiv.

Multumesc. Va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri clare.

d-na ema va rog sa va abtineti de la alte copy paste-uri inutile. Cum ar putea lua cineva 2 ani cu executare si sa nu faca recurs? Mi-ati insirat 30 situatii dar nu mi-ati dat un raspuns pe intelesul meu de om simplu. Ce ma intereseaza pe mine toate situatiile posibile cand eu am intrebat altceva?
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
seymour, utilizator
.La data ramanerii definitive hotararii penale are loc emiterea mandatului de executare si ulterior va fi pus in executare.V-am explicat si ceea ce prevede legea procesual penala cu privire la data ramanerii definitive a hotararii.Astfel, ramanerea definitiva a hotararii ar putea avea loc in functie de mai multi factori.Fie ramane definitiva dupa judecata in fond, in anumite conditii, fie in caile de atac, apel sau recurs.daca se va ajunge in recurs , dupa judecare recursului.daca va avea loc o rejudecare, vor urma iarasi alte etape...
Desigur ca inculpata va uza de caile de atac, iar in caile de atac proprii nu i se va putea agrava situatia. Nu i se va putea agrava situatia nici in situatia in care procurorul va face recurs in favoarea condamnatului.Insa atunci cand procurorul va declara recurs in defavoarea condamnatului acestuia i s-ar putea agrava pedeapsa.
Sper ca acum sunteti ceva mai lamurit. Inceperea executarii are loc la momentul la care hotararea va fi definitiva, dupe ce se va emite mandatul de executare.NU intra in arest dupa declararea recursului, fiindca la acel moment hotararea nu este definitiva.
Recursul este suspensiv de executare, atat in ce priveste latura penala a procesului cat si in latura civila .
:offtopic:Am eliminat ceea ce vi se parea inutil si sincer, regret ca mi-am pierdut timpul incercand sa va expun tot ceea ce s-ar putea intampla de la momentul inceperii judecatii si pana la ramnerea definitiva a hotararii.Dar nu este stilul meu sa scriu 2-3 cuvinte doar .
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
ContSters181996, utilizator
si totusi v-am rugat dar va incapatanati sa ne pierdem timpul reciproc

asadar pt cei care imi pot da un raspuns clar: daca la prima instanta primeste sa zicem 2 ani si face recurs care este acceptat persoana in cauza intra in arest sau ea ramane in libertate pana la o sentinta finala?

Multumesc mult anticipat celor care imi vor da un raspuns pertinent.
N-ati avut rabdare sa cititi:)
Nu intra dupa prima sentinta, doar dupa ce hotararea ramane definitiva. Deci ramane in libertate pana la sfarsit.
Ii recomand prietenei sa exercite toate caile de atac, sa nu ramana in pasivitate, ca oricum Parchetul le exercita, obligatoriu, sa o faca si ea, sa nu i se agraveze cauza.

Alte discuții în legătură

Condamnare-urgent va rog monicacm monicacm o persoana care a primit condamnare cu executare pe data de 5.10.2011 cand va fi arestata?cand va incepe executarea pedepsei? multumesc (vezi toată discuția)
Apelul si recursul obligatorii? bluepointx bluepointx Buna seara, Cunosc obiceiul impamantenit la noi conform caruia un proces fie el civil sau penal inseamna in majoritatea cazurilor de fapt trei procese: ... (vezi toată discuția)
Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)