1. Nu toate hotararile sunt supuse apelului, pt unele infractiuni, sentinta poate fi atacata numai cu recurs. In sistemul nostru, triplul grad de jurisdictie (prima instanta-apel-recurs) a devenit mai mult o exceptie.
2. Daca nu ataca nimeni sentinta atunci aceasta va deveni definitiva. Apelul/recursul celorlalti inculpati nu va poate afecta decat daca obtin o hotarare favorabila, deci in bine. Va poate afecta calea de atac a partii vatamate sau a Parchetului, pe latura penala.
3.
Deasemenea mai am o curiozitate legata de cutumele juridice romanesti... pentru un procuror, in momentul in care este evaluat profesional, este punctata pozitiv in aceeasi masura o condamnare cu executare ca si o condamnare cu suspendare?
Nu exista o astfel de practica. Procurorii nu sunt evaluati sub nicio forma in functie de cate condamnari obtin si ce fel de condamnari. Acestia doar sustin examene pt a promova la o instanta superioara/parchet superior, examene stricte care le evalueaza numai intelectul si materia invatata.
4. Avocatul dvs. va propune o pedeapsa cat mai usoara, asta nu inseamna ca instanta va tine cont de propunerea avocatului pt o pedeapsa cu suspendarea. Judecatorii sunt independenti, hotarasc singuri pedeapa, realitatea este diferita de scenariile din filme.