Am fost implicat acum 5 ani ,student fiind ,intr-un "grup organizat" care se ocupau cu fraude pe internet! Eu nu am facut nimic altceva decat sa scot 200 dolaro usa ptr o cunostinta si m-am trezit ca fac parte dintrun grup org.in motivatia jud apare totul grupat si nu face referire personal si individual la mine si in tot dosarul nu exista nicio proba care sa duca la faptul ca as fii vinovat cu ceva !din declar martorilor , a celor sub acoperire ,perchezitie .....nimik!sunt foarte frustrat ca nu ma asculta nimeni si ma simt neputincios .dosarul este facut de procurorul Romaniei pe cand era in functie la Sb.cui ma pot adresa si ce pot face in acest caz???........Pot face acest lucru chiar daca s-a pronuntat decat Tribunalul Sb si urmeaza Apelul la Alba Iulia ? Pot depune de acum plangere la Strasbourg???
Adresati-va Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Starsbourg. Depuneti plangere penala impotriva Statului Roman pentru infractiunea de represiune nedreapta si incalcarea drepturilor dvs.
Inainte de a face plingere la CEDO, mai intii trebuie epuizate toate caile de atac in Romania.
Eu iti recomand sa te concentrezi mai intii sa cistigi apelul.
In penal, apelul inseamna rejudecarea cazului sub toate aspectele sale.
Avocatul tau va solicita reaudierea tuturor martorilor, reevaluarea tuturor probelor, etc.
In apel, va avea loc o rejudecare totala a cazului tau.
Cu tot respectul dl. Avocat dar in cauzele penale nu este necesar sa epuizeze toate caile de atac in tara intrucat in conformitate cu prevederile Conventiei pt apararea drepturilor omului de la Geneva, avem dreptul la 2 grade de jurisdictie in materie penala. Mai pe intelesul utilizatorului, poate in acelasi timp sa continue procesul aici in tara si poate in acelasi timp sa deschida si proces la Starsbourg, care se vor judeca in acelasi timp.
Aici in tara puteti solicita dl. Dinuc, in calea de atac ce o veti exercita, casarea hotararii intrucat a fost data cu nerespectarea procedurii penale, fiind lovita de nulitate. Invocati prevederile art. 197 Cod Procedura Penala.
Personal am avut un asemenea caz si am castigat, in sensul ca am obtinut casarea hotararii. :D
Actiune la c.e.d.o.
dmh
rog raspuns argumentat: - se admite o actiune la C.E.D.O. pentru incalcari ale Conventiei savirsite de Statul Roman inainte de Revolutie, sau doar pentru cele ... (vezi toată discuția)