Buna ziua,
Prin februarie am avut un incident cu politia din Dambovita, in sensul ca am fost retinut si condus la sediul politiei de catre un echipaj de rutiera pentru ca fotografiasem masinile politiei parcate aiurea in statia de autobuz. La vremea aceea cazul meu a facut oarece valva in mass-media. Explicatii despre incident a oferit atunci seful politiei rutiere, care in relatarile catre presa mi-a calcat in picioare imaginea publica, acuzandu-ma de faptul ca as fi recidivist (am mai avut un "meci" cu politia rutiera, castigat de mine in instanta) si lansand tot felul de elucubratii despre cum s-a petrecut incidentul, in opinia lui, desi el nu fusese de fata. Astfel, a declarat la vremea respectiva initial ca mi s-a intocmit dosar penal pentru ultraj si mai apoi pentru spfidarea justitiei. Dosarul penal s-a facut, insa in urma mediatizarii, poilitia l-a trimis la parchet cu propunere de NUP. La randul meu, am depus o plangere penala impotriva politistului care a abuzat de functia lui, iar in curand procurorul urmeaza sa se pronunte in acest caz.
Intrebare: daca politistul e trimis in judecata, cum pot sa il actionez in instanta si pe seful politiei care, cum spuneam, mi-a terfelit in presa imaginea publica (eu fiind si functionar public)? Oare sa merg pe calomnie (nici nu stiu daca mai e incriminata de cod), sau pe denunt calomnios? Sau, daca mai aveti idei, as fi bucuros sa le aflu. Precizez ca doresc sa ma constitui si parte civila in procesul pe care il voi intenta acestui sef al politiei.
Cel mai recent răspuns:
albulescu , utilizator
18:46, 1 August 2009