avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie creștere copil

Buna ziua,am rămas insarcinata in luna septembrie 2019,si am demisionat de la locul de munca după 2 ani ,o sa nasc in Anglia( in luna mai),este posibil ca partenerul meu după naștere sa meargă in tara si sa depună el pentru mine actele pentru indemnizația de creștere copil,sau trebui să fiu eu prezenta? Noi o sa mergem definitiv in tara,după 4 luni de la naștere,pot aplica si atunci sau este prea tarziu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2020
Mariana1998, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 8 Martie 2020
1. Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......

2. Detaliati statutul dvs din perioada iunie 208 - mai 2020, (de exemplu, angajata - perioada si unde - , casnica etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil julia_mik julia_mik As vrea sa stiu daca raman gravidă si sunt angajată iar la scurt timp dupa după ce anunt firma ca sunt însărcinată imi dau demisia(probleme personale) ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Florin 89 Florin 89 Daca imi dau ca tata demisia dupa nasterea copilului mai pot beneficia de ccc? (vezi toată discuția)
Postnatal Soaretiberiu Soaretiberiu Salut soția mea este însărcinată si cand va naște va avea 11 luni se munca ,pot sa rămân eu in postnatal dar in ultimi 2 ani am 4 luni care nu am avut ... (vezi toată discuția)