avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calvar in regim hotelier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calvar in regim hotelier

Buna ziua,

Am o mare problema si nu stiu exact la cine sa apelez. De mai bine de un an de zile, proprietarul apartamentului de sub mine isi inchirieaza apartamentul in regim hotelier. Aproape in fiecare noapte sunt trezit din somn sau chiar tinut treaz pana la ore foarte tarzii din cauza zgomotelor produse de cei cazati acolo. De la usi trantite, televizor dat la maxim, urlat, manele, fum de tigara la mana a 2-a care imi ajunge in apartament pana la prostituate si drogati. Anult trecut timp de o saptamana a fost cuib de prostituate. In ultima seara toti vecinii de la etaj au fost treziti din somn din cauza urletelor care veneau din apartament. A fost chemata politia, insa mult prea tarziu. Deoarece pana cand agentii au ajuns la fata locului, in apartament nu mai era nimeni. Asta se intampla prin Mai-Iunie anult trecut. De proprietar nu am reusit sa dau niciodata. Nici macar nu stiu cum il cheama sau cum arata. Ceilalti vecini sunt fricosi si nu vor sa fie implicati in nimic. Am vrut sau caut pe internet anuntul cu apartamentul de inchiriat in speranta de a obtine numarul de telefon al proprietarul pentru a putea discuta cu el, dar nu am avut succes. Desi raman totusi reticent in a lua legatura direct cu proprietarul, deoarace sunt ferm convins ca nu are sa inteleaga situatia si se va lasa cu scandal. Simt cum deja imi afecteaza si sanatatea. Din cauza zgomotului si a lipsei de somn am devenit mult mai recalcitrant sj am probleme de concentrare. Cum este posibil si mai ales legal ca cineva sa isi transforme casa in hotel iar ceilalti vecini sa nu poata face nimic???

Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2020
DOG94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:48, 13 Martie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Numele proprietarului ar trebui sa fie inscris in cartea de imobil a blocului ce se tine de catre Asociatia de Proprietari. Aceasta inscriere este obligatorie si lipsa acesteia se sanctioneaza,
Asociatia de Proprietari ar trebui sa faca demersuri pentru acest lucru, solicitand ajutorul politiei... daca nu a facut inscrierea pana acum.
Asa veti putea afla si numele proprietarului.
Apoi puteti sa sesizati alte organe pentru faptul ca acesta inchiriaza apartamentul in regim hotelier si verificarea legalitatii acestuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati-va asociatiei de proprietari - in scris, descrieti necazul. Poate mai puteti convinge si alti vecini.
Pentru aflarea proprietarului, asociatia sau chiar dvs. va puteti informa la OCPI - Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara din localitatea dvs. si solicitati un xtras de Carte Funciara - pentru informare. Pretul cererii este de 20-25 lei. Solicitarea se poate face si prin internet, daca aveti mijloace de plata (card).
Mentionez ca solicitarea poate fi facuta de catre oricine fara a explica motivul.
Cum spuneam, bine ar fi ca aceasta solicitare sa se faca prin asociatia de prorietari, dar nu neaparat. Zic asta deoarece, cred, ca asociatia mai are si alte probleme cu proprietarul si asa poate le rezolva.
Mult succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Date relevante despre proprietar puteti afla solicitand relatii la politia teritoriala,care in conformitate cu disp L nr 61/1991 republicata detine autoritatea si competenta sa verifice legalitatea si persoanele existente in apartament de locuit in condominiu
Politia teritoriala are acces direct la cartea de imobil
Va multumesc pentru informatii si raspunsuri si va rog sa imi iertati ignoranta... Dar azi dimineata am cobarat jos ca sa ma uit pe tabelul de intretinere si am observat ca la apartamentul cu pricina figureaza decat 1 persoana ca si locatar. Se poate face ceva doar pe chestia asta? Mie personal acest lucru imi ridica suspiciuni. Banuiesc ca presedintele asociatiei impreuna cu cei care sunt responsabili cu intretinerea stiu ce fel de activitati se desfasoara in acel apartament daca acolo pe tabel au putut sa treaca decat o persoana ca si locatar. Iar acest fapt ma face sa cred ca nu ma pot baza nici pe ce implicarea celor de la asociatie in solutionarea amiabila a acestei probleme. Totusi nu pot sa inteleg de ce toti cei direct afectati de activitatile desfasurate acolo, refuza sa faca orice demers, dar continua sa se planga ca sunt deranjati de zgomote.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 196/2018
Conform disp mentionate se inregsitreaza in evidenta de calcul cote lunare de intretinere persoanele care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in condominiu
SE poate solicita prezenta politiei teritoriale care daca la momentul controlului depisteaza activitati,prezenta de persoane pot dispune sanctiuni legale
Atat timp cat vecinii nu isi asuma responsabilitatea sa sesiseze situatiile care genereaza neajunsuri,presedintele de asociatie nu are de unde sa cunoasca toate problemele cu care se confrunta locatarii

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Grundy Grundy Buna ziua! Am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Fac parte de putin timp din comitetul executiv al unui bloc si m-am lovit de cateva lucruri pe ... (vezi toată discuția)
Bordel in bloc, regim hotelier fara acordul vecinilor luisapopescu luisapopescu Doua apartamente din blocul in care locuiesc sunt inchiriate in regim hotelier. Eu si majoritatea vecinilor mei suntem deranjati de faptul ca in ambele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar ... alex_alex58 alex_alex58 Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar pentru o suma de bani provenita din chirii , pentru plata facturilor ?. Mentionez doar pentru ... (vezi toată discuția)