avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calvar in regim hotelier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calvar in regim hotelier

Buna ziua,

Am o mare problema si nu stiu exact la cine sa apelez. De mai bine de un an de zile, proprietarul apartamentului de sub mine isi inchirieaza apartamentul in regim hotelier. Aproape in fiecare noapte sunt trezit din somn sau chiar tinut treaz pana la ore foarte tarzii din cauza zgomotelor produse de cei cazati acolo. De la usi trantite, televizor dat la maxim, urlat, manele, fum de tigara la mana a 2-a care imi ajunge in apartament pana la prostituate si drogati. Anult trecut timp de o saptamana a fost cuib de prostituate. In ultima seara toti vecinii de la etaj au fost treziti din somn din cauza urletelor care veneau din apartament. A fost chemata politia, insa mult prea tarziu. Deoarece pana cand agentii au ajuns la fata locului, in apartament nu mai era nimeni. Asta se intampla prin Mai-Iunie anult trecut. De proprietar nu am reusit sa dau niciodata. Nici macar nu stiu cum il cheama sau cum arata. Ceilalti vecini sunt fricosi si nu vor sa fie implicati in nimic. Am vrut sau caut pe internet anuntul cu apartamentul de inchiriat in speranta de a obtine numarul de telefon al proprietarul pentru a putea discuta cu el, dar nu am avut succes. Desi raman totusi reticent in a lua legatura direct cu proprietarul, deoarace sunt ferm convins ca nu are sa inteleaga situatia si se va lasa cu scandal. Simt cum deja imi afecteaza si sanatatea. Din cauza zgomotului si a lipsei de somn am devenit mult mai recalcitrant sj am probleme de concentrare. Cum este posibil si mai ales legal ca cineva sa isi transforme casa in hotel iar ceilalti vecini sa nu poata face nimic???

Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2020
DOG94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:48, 13 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am mai discutat aceste aspecte;
Este clar ca proprietarul a schimbat destinatia locuintei - din spatiu de locuit, in spatiu cu regim hotelier - care la drept vorbind, nu este acelasi lucru.
In asemenea cazuri, proprietarul trebuie sa se adreseze as. prop. in vederea obtinerii acordului desfasurarii acestei activitati, mai mult, proprietarul trebuie sa incheie cu as. prop. o Conventie de plata, mai ales, asa cum autorul topicului a remarcat ca pe lista de plata figureaza doar o singura persoana, cand de fapt, "media" numarului de persoane este mai mare.
Situiatia nu este simpla, cum am spus, am mai discutato pe forum.
Nu poti sa desfasori o activitate hoteliera in blocuri de locuit - asta este clar, dar, observati pe proprietarii acestor locuinte ii doare la tenisi, atat timp cat nu avem o legislatie clara in acest domeniu. Proprietarul locuieste in alta parte, (casa, vila, apartament), nu este deranjat cu nimic, este drept, are niste cheltuieli cu aceasta afacere, dar care probabil sunt compensate din plin de sumele incasate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Grundy Grundy Buna ziua! Am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Fac parte de putin timp din comitetul executiv al unui bloc si m-am lovit de cateva lucruri pe ... (vezi toată discuția)
Bordel in bloc, regim hotelier fara acordul vecinilor luisapopescu luisapopescu Doua apartamente din blocul in care locuiesc sunt inchiriate in regim hotelier. Eu si majoritatea vecinilor mei suntem deranjati de faptul ca in ambele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar ... alex_alex58 alex_alex58 Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar pentru o suma de bani provenita din chirii , pentru plata facturilor ?. Mentionez doar pentru ... (vezi toată discuția)