avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bun cumpărat înainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bun cumpărat înainte de casatorie

Am Cumpărat un apartament înaintea căsătoriei cu soțul meu..eu fiind pe numele de fata și trecut și numele soțului, după un an ne am căsătorit. Acum urmează sa divorțam și vreau sa fac partajul bunurilor.
Ce șanse am eu sa primesc din apartament dacă pe contractul de vânzare cumpărare este numele meu înainte de căsătorie și numele lui?
Va rog respectuos a ma ajuta cu câteva sfaturi. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Octavia79 , utilizator 18:08, 9 Martie 2020
Trebuie vazute toate actele pentru a primi un raspuns competent din partea unui avocat.
Bunul poate fi propriu dar sa datorati bani.
O sa va lamureasca avocatul in concret in baza actelor si nu in baza unor ipoteze care pot genera discutii de cateva ore si sa nu va ajute cu nimic.Este ca si cum se analizeaza un tratat de drept dar ipoteza dvs. nu figureaza in tratat...
Pe contractul casei scrie numele meu înainte de căsătorie și numele soțului cu care m am căsătorit ulterior. În momentul cumpărări apartamentului i am făcut procura sa fie mandatar pentru mine.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuie vazute toate actele pentru a primi un raspuns competent din partea unui avocat.
Bunul poate fi propriu dar sa datorati bani.
O sa va lamureasca avocatul in concret in baza actelor si nu in baza unor ipoteze care pot genera discutii de cateva ore si sa nu va ajute cu nimic.Este ca si cum se analizeaza un tratat de drept dar ipoteza dvs. nu figureaza in tratat...

Adica ati cumparat apartamentul în indiviziune, cât încă nu erați căsătoriți.
Unul dintre dvs va prelua întregul imobil, urmând să achite celuilalt o sulta, reprezentând contravaloarea jumătății sale.
Puteti încheia partajul amiabil, la notar sau în caz contrar, pe cale judecătorească.
Apartamentul a fost cumpărat din bani mei. Dar l am pus și pe el pe contractul casei.. Justific cu martori și dovezi ca au fost banii mei..
Apartamentul fiind pe numele meu de fata și pe numele lui, ulterior ne am căsătorit și acum divorțez. Faptul ca am probe ca atesta ca eu am contribuit mai mult sau total la cumpărarea apartamentului.. Vreau sa merg prin tribunal.
După ce ne am căsătorit faptul ca jumătate din apartament este pe numele meu de fata.. Se împarte?
Numele dvs de fata nu are absolut nicio importanta.
Ati cumparat împreună, sunteti coproprietari, deci apartamentul se împarte.

Alte discuții în legătură

Bună ziua , am divorțat după 10 ani de căsătorie și nu ... Ion Demian Ion Demian Bună ziua , am divorțat după 10 ani de căsătorie și nu ne înțelegem la partaj . În urma cu 4 ani mi-am vândut casa pe care o aveam cumpărată cu ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj tony1968 tony1968 acum 5 ani am cumparat un apartament impreuna cu o fata cu care intentionam sa ma casatoresc.mi-a cerut in semn de iubire s-o trec si pe ea in actul de ... (vezi toată discuția)
Ce drept am din casa sotiei unde am investit aproape numai eu? mrt mrt Buna ziua De cateva zile sotiei mele i s a pus pata pe mine sa parasesc domiciliul fara vreun motiv intemeiat. Cand ne am cunoscut ea de abia cumparase ... (vezi toată discuția)