avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce nume de familie va avea bebelușul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce nume de familie va avea bebelușul

Buna ziua, bebelușul meu a fost conceput înainte de pronunțarea divorțului, cei de la primărie au spus ca trebuie sa vina fostul soț sa declare ca nu e al lui dar el nu vroia sa vina, așa ca l-am dat in judecată pentru tăgada paternala, instanța sa pronunțat ca actualul meu iubit își recunoaște copilul și ca minorul ii va prelua numele dar cei de la primărie mi-au spus ca tăgada parentala era defapt pasul 2, pasul 1 e numele copilului(Menționez ca minorul nici acum la 8 luni nu are certificat de naștere) cel din timpul căsătorie sau numele meu de fata. Îmi puteți spune cum sa procedez sau ce anume e de făcut pentru ca fostul soț nu vrea sa vina da declare ca nu vrea ca minorul sa ii poarte numele.
Cel mai recent răspuns: SeRoMa , utilizator 09:23, 13 Iulie 2020
Pai nu mai are ce sa declare fostul sot,
Tatal biologic trebuie sa recunoasca copilul si sa ii poarte numele.
e o ineptie ce doresc cei de la primarie.. sa ii faca un certificat ca sa aiba ce schimba..

Buna ziua, am tăgada parentala tatăl bebelușului îl recunoaște și o sa ii poarte numele dar cei de la primărie insista ca bebelușul a fost conceput înainte de pronunțarea divorțului și arunci bebelușul in certificat ar trebui sa poarte numele fostului soț pana sa poarte numele tatălui și nu înțeleg de ce, cum as putea sa poată poarte numele meu înainte de al purta pe al tatălui, va rog frumos dacă ma puteți ajuta sunt disperata de 8 luni bebelușul meu nu are certificat de naștere, nu îl pot duce la doctor nu are nici măcar vaccinurile. Va mulțumesc !
sa va dea in scris o incheiere cu motivul pentru care refuza emiterea unui certificat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Faceți o reclamație la DEPABD București, la această adresă de mail:
depabd@mai.gov.ro

Este singura instituție care vă poate da un răspuns clarificator, Starea civilă e sub coordonarea lor, și garantat veți primi un răspuns clarificator.

Scrieți un mail cât mai detaliat, precizați primăria de care aparțineți și ce v-au zis. Puneți și numele funcționarului/funcționarilor, dacă le știți.
Anexați la mail scan /poze după sentință și după ce mai aveți.

2. Faceți și o reclamație adresată primarului, în care să cereți și să vi se comunice temeiul legal în care vi se refuză întocmirea certificatului de naștere; este foarte important să aveți un răspuns în scris și ar trebui să îl primiți în max. 30 de zile.

Domnule primar,
Subsemnata........ (cu toate datele dvs.), vă aduc la cunoștință faptul că lucrătorii Serviciului de Stare Civilă refuză să întocmească certificatul de naștere al fiului meu (și scrieți demersurile pe care le-ați făcut + răspunsurile pe care le-ați primit).

Întrucât decizia lor este abuzivă și ilegală, vă rog să mă sprijiniți pentru a obține certificatul de naștere. În caz contrar, vă rog să-mi comunicați temeiul legal al acestui refuz.

Cam așa să fie.

Succes!
N-ar fi rău să reveniți când aveți un rezultat, experiența dvs. le-ar putea fi de folos și altora.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
Emilika40, utilizator
Buna ziua, am fost azi in audiență la Șeful Stări Civile sa îmi explice de ce nu pot sa îmi facă certificat mi-a explicat și o sa revin mai târziu cu un răspuns exact cu ce am făcut. Va mulțumesc din suflet pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)