1. Faceți o reclamație la DEPABD București, la această adresă de mail:
depabd@mai.gov.ro
Este singura instituție care vă poate da un răspuns clarificator, Starea civilă e sub coordonarea lor, și garantat veți primi un răspuns clarificator.
Scrieți un mail cât mai detaliat, precizați primăria de care aparțineți și ce v-au zis. Puneți și numele funcționarului/funcționarilor, dacă le știți.
Anexați la mail scan /poze după sentință și după ce mai aveți.
2. Faceți și o reclamație adresată primarului, în care să cereți și să vi se comunice temeiul legal în care vi se refuză întocmirea certificatului de naștere; este foarte important să aveți un răspuns în scris și ar trebui să îl primiți în max. 30 de zile.
Domnule primar,
Subsemnata........ (cu toate datele dvs.), vă aduc la cunoștință faptul că lucrătorii Serviciului de Stare Civilă refuză să întocmească certificatul de naștere al fiului meu (și scrieți demersurile pe care le-ați făcut + răspunsurile pe care le-ați primit).
Întrucât decizia lor este abuzivă și ilegală, vă rog să mă sprijiniți pentru a obține certificatul de naștere. În caz contrar, vă rog să-mi comunicați temeiul legal al acestui refuz.
Cam așa să fie.
Succes!
N-ar fi rău să reveniți când aveți un rezultat, experiența dvs. le-ar putea fi de folos și altora.