avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul unui angajat apt conditionat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul unui angajat apt conditionat

Buna ziua!
Ce masuri se pot lua in cazul unui angajat declarat apt conditionat de catre medicina muncii, caruia i s-au oferit deja 3 optiuni de a-si desfasura activitatea, conform fisei medicale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:07, 10 Martie 2020
Buna ziua,
Se poate ajunge la concediere...
Vedeti si discutia de mai jos
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Salariatul refuza preluarea altor atributii?
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da. Salariatul este supraveghetor muzeu, iar in fisa de medicina muncii ni se spune ca nu poate sta in locuri inchise (desi foloseste zilnic liftul cladirii) si nu se poate deplasa pe distante lungi. I s-a oferit de 2 ori un alt post de supraveghetor, in alta locatie, dar a refuzat. I s-a oferit postul de ingrijitor cladiri, dar a motivat ca are studii superioare si nu poate sa fie ingrijitor cu studiile sale (desi postul de supraveghetor pe care este angajat este de studii generale/medii)...
Codul Muncii
Art. 64
(1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
(2) In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante potrivit alin. (1), acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii profesionale si/sau, dupa caz, capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
(3) Salariatul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.
(4) In cazul in care salariatul nu isi manifesta consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3), precum si dupa notificarea cazului catre agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului.
(5) In cazul concedierii pentru motivul prevazut la art. 61 lit. c) salariatul beneficiaza de o compensatie, in conditiile stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pentru motive ce tin de persoana angajatului mbsj mbsj Speta: de la medicina muncii ni s-a transmis un document din care rezulta ca angajatul nu mai poate presta munca pentru care este angajat. Societatea nu ar ... (vezi toată discuția)
Termen de raspuns rosu gheorghe rosu gheorghe Am primit de la angajator o adresa cu data postei de domiciliu 08.08.2012, prin care sunt somat ca in termen de 3 zile sa-mi exprim consimtamantul , in ... (vezi toată discuția)
Concedierea angajatului inapt fizic constantin2408 constantin2408 Buna seara, Exista o prevedere legala pentru concedierea angajatului inapt fizic? Concret ,la controlul periodic,s-a intocmit o noua fisa de aptitudini,si ... (vezi toată discuția)