avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratia unica 2020
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratia unica 2020

Buna dimineata,

Daca o persoana a fost administrator la o societate jumatate de an in 2019 si este si angajat si pensionar in acelasi timp trebuie sa depuna declaratia unica pana pe 25 mai 2020?....ce sume declara in aceasta?

multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:22, 10 Martie 2020
Pentru astfel de venituri (administrator la o societate si angajat) nu se depune declaratia unica Impozitarea pentru aceste venituri se face in declaratia 112 depusa de catre firma.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc
Si daca administratorul decide sa ridice dividende pe anul 2019 iar veniturile din dividende depasesc 26.760 lei (singure sau impreuna cu alte venituri ) atunci se datoreaza CASS nu? si trebuie completata declaratia unica?

Daca veniturile din dividende sunt mai mici de 26760 lei atunci nu mai datoreaza CASS si nici nu mai depune declaratia unica nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, daca veniturile din dividende depasesc plafonul, trebuie depusa DU si platit CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass la dividende Alina Ivascu Alina Ivascu Bună ziua. Se da următoarea situatie: o persoana care este salariata la o societate, dar este și asociat la o alta societate și încasează dividende de ... (vezi toată discuția)
Taxe venituri extrasalariale claudius022 claudius022 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu informatii cu privire la taxele pe veniturile extrasalariale? Sunt angajat full time (programator) iar pe langa asta am si ... (vezi toată discuția)
Plata dividende Mihai Blajut Mihai Blajut Buna seara, Va deranjez cu cateva intrebari legate de subiectul dividende: 1. Daca incasez in 2020 dividende aferente anului financiar 2018, la ce plafon ... (vezi toată discuția)