avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce venit se declara in termen de 30 zile?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce venit se declara in termen de 30 zile?

1) Ce venituri de declara in termen de 30 zile si ce venituri se declara doar anul viitor?

De exemplu stiu ca in cazul chiriilor, se declara venitul din chirii in termen de 30 zile de la semnarea contractului.

Insa in cazul in care castig bani pe bursa sau primesc dividende, acestea se declara doar anul viitor (daca le primesc anul acesta).

Unde pot gasi o lista cu venituri care se declara in termen de 30 zile, si venituri care se declara doar anul viitor?

2) pot declara pierdere pe declaratia unica? Daca da, cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 14:12, 10 Martie 2020
Răspunsurile le găsiți în Codul fiscal și în Normele de aplicare, de asemenea, ele vă pot fi precizate și la sediile ANAF și Direcțiile de Impozite și Taxe Locale. (și pe site-urile lor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe venit din investitii la bursa si cryptomonede MariusDanPopa MariusDanPopa Declaratia Unica 212: Sa spunem ca am obtinut venituri, ca persoana fizica, din investitiile la bursa in Romania: 100000 RON. Din venitul obtinut insa am ... (vezi toată discuția)
Baza calcul cass din castigul inregistrat la bursa ene laurentiu ene laurentiu In anul 2018 am obtinut venituri din dividende la bursa de cca 27.000 lei (pentru anul anterior), peste plafonul de 22.800 lei pentru care trebuie depusa ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru depasire plafon venituri din dividende maracinel maracinel Buna ziua. Am o intrebare si pana acum nimeni nu a stiut sa ma lamureasca exact. Cazul meu: am venituri din dividende (obtinute din cumparare actiuni la bvb) ... (vezi toată discuția)