avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... D112 semnare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

D112 semnare

Pe D112 apare numele persoanei care semnează declaratia.
Poate semna electronic alta persoana imputernicita, cu alt certificat fără a modifica pe formular numele contabilului sef ?
Cel mai recent răspuns: econo , utilizator 17:42, 17 Martie 2020
Entitatea prin administrator/reprezentant legal imputerniceste o persoana sa depuna declaratia 112, si aceata persoana imputernicita se inreg la ANAF. Aceasta persoana imputernicita poate semna si depune electronic declaratia.
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Pe declaratie apare numele persoanei care semna înainte, adica contabilul sef. Trebuie să modific numele de pe declaratie daca semnează altcineva?
Completati fie numele persoanei care v-a imputernicit, fie al d-voastra.

In ordin nr. 3063/1376/1430/2019 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a "Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate" este precizat: In situația în care declarația se completează de către împuternicit, desemnat potrivit legii, se completează cu codul de identificare fiscală atribuit de organul fiscal competent persoanei ale cărei obligații sunt îndeplinite, precum și datele de identificare a acesteia, iar la rubrica "Funcția/Calitatea" din formular se completează cu "Împuternicit".
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratia 112 andreea_lazar andreea_lazar Buna ziua pot depune D112 la ghiseu? multumesc (vezi toată discuția)
Procura pentru semnatura electronica alina40 alina40 Buna ziua, daca a depus cineva la ANAF declaratia 150 si documentele solicitate pentru semnatura electronica, poate ne ajuta spunandu-ne ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica giuglea giuglea Daca nu exista contract de munca,prestari servicii intre persoana care semneaza o declaratie (semnatura electronica) si angajator ce implicatii ar fi pt ... (vezi toată discuția)