avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cate contracte de munca poate avea o persoana cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cate contracte de munca poate avea o persoana cu handicap accentuat?

Buna ziua .
As dori sa stiu , o persoana cu handicap accentuat , poate avea in acelasi timp 2 contracte de munca , cu 6 si 8 ore?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:20, 13 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat cu certificat de handicap Mirela Popovici Mirela Popovici Buna ziua. O persoana care este angajata cu program normal de lucru de 8 ore pe zi si care are certificat de handicap, accentuat , nerevizuibil poate sa aibă ... (vezi toată discuția)
Poti avea cumul de functii ? glo petro glo petro sunt asistent personal pt persoana cu handicap. pot cumula cu o alta functii de ex operator calculator la domiciliu? multumesc (vezi toată discuția)
Legislatie - cumul de contracte duduvasile duduvasile Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am voie sa lucrez si cu jumatate de norma avand tatal cu handicap si eu sant ca insotitor. multumesc (vezi toată discuția)