avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ACHIZITII ANIMALE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ACHIZITII ANIMALE

PATRONUL UNEI FIRME ARE 2 CÂINI PE CARE VREA SA-I TREACÃ PE FIRMA CA ANIMALE DE PAZA , CÂINI CARE-L AJUTA PE PAZNIC NOAPTEA VA ROG SA MA AJUTAȚI, NU ȘTIU CUM SA FAC , PROBABIL UN PROCES VERBAL ÎN CARE SPECIFIC ACHIZIȚIA CÂINILOR, DAR ÎNREGISTRÃRILE CONTABILE?
VA MULȚUMESC!
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 20:04, 10 Decembrie 2009
Intrarea se face prin borderou de achizitie.Inregistrarea 2134-401,401-5311 sau prin donatie 2134- 7582
Cont 2134 " animale si plantatii " > foloseste amortisment
Contul 361 ''Animale si pasari'' > cont de stoc , ob inv.
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta efectivelor de animale si pasari de natura stocurilor, respectiv animalele nascute si cele tinere de orice fel (vitei, miei, purcei, manji etc.), in vederea cresterii si folosirii lor pentru munca si reproductie, animalele si pasarile la ingrasat pentru valorificare; coloniile de albine, precum si animalele pentru productie (lana, lapte si blana).
Contul 361 ''Animale si pasari'' este un cont de activ.
In debitul contului 361 ''Animale si pasari'' se inregistreaza:
- valoarea la pret de inregistrare a animalelor si pasarilor achizitionate (368, 401, 408, 542);
- valoarea la pret de inregistrare a animalelor si pasarilor achizitionate de la entitati afiliate sau de la entitati legate prin interese de participare (451, 453);
- valoarea la pret de inregistrare a animalelor si pasarilor primite de la unitate sau subunitati (481, 482);
- valoarea la pret de inregistrare a animalelor si pasarilor aduse de la terti, precum si a celor aportate in natura (356, 401, 456);
- valoarea la pret de inregistrare a animalelor si pasarilor obtinute din productie proprie, sporuri de greutate si plusurile de inventar (711);
- valoarea animalelor si pasarilor primite cu titlu gratuit (758).
In creditul contului 361 ''Animale si pasari'' se inregistreaza:
- valoarea la pret de inregistrare a animalelor si pasarilor vandute - din productie proprie sau achizitionate - constatate minus de inventar si cele trimise la terti (711, 606, 356);
- valoarea la pret de inregistrare a animalelor si pasarilor livrate unitatii sau subunitatilor (481, 482);
- valoarea la pret de inregistrare a animalelor si pasarilor vandute ca atare (371);
- valoarea pierderilor din calamitati (658).
Soldul contului reprezinta valoarea la pret de inregistrare a animalelor si pasarilor existente in stoc la sfarsitul perioadei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie ong-uri laura-tamara laura-tamara Buna ziua, Daca este cineva care are o asociatie de crestere animale(ovine sau bovine)si poate sa ma ajute cu diverse inregistrari contabile? (vezi toată discuția)
In ce cont se tine stocul in 301 sau 371? Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Avem o firma care are obiect de activitate prestari servicii auto si vanzare piese schimb. In ce cont tinem stocul de piese care intra in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare caine paza in contabilitate si decontare cheltuieli claudiamihai91 claudiamihai91 o societate ,magazin cu curte,are alarma in interior,supravegehere video interior,dar pentru curte a primit prin donatie,gratuit ,doi caini de paza(ciobanesti ... (vezi toată discuția)