avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mijloace fixe

Buna seara,

am pe firma 3 masini in leasing, pe care urmeaza sa le vand astfel:
- una prin predare de leasing la aceasi companie de leasing
- una trebuie achitata integral doarece clientul o cumpara cash
- una care clientul vrea sa o ia prin alta companie de leasing.
As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez din punct de vedere contabil tinad cont ca firma pe o am nu are ca obiect de activitate vanzarea.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 20:38, 10 Decembrie 2009
Pentru prima masina predarea se face catre firma de leasing prin proces-verbal (renuntare la contractul de leasing).Pentru ultima se face un contract de novatie.Desi nu cred ca firma de leasing proprietara a masinii va accepta ulterior vinzarea catre alta firma de leasing.Pentru cea de-a doua aveti posibilitatea de a face contract de novatie la valoarea reziduala catre cumparator,acesta devenind si proprietar dupa inchiderea leasingului.
Nu trebuie sa va autorizati alt obiect de activitate . Vanzarea este ocazionala .Ceea ce vindeti nu este marfa , sunt imobilizari ale societatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de novatie adrianabresug adrianabresug cum procedez in cazul urmator :societatea x cedeaza o masina societatii y prin contract de novatie .care este valoarea bunului la inregistrarea in ... (vezi toată discuția)
Leasing operational narcisa_narcisa narcisa_narcisa Un contract de leasing operational a incetat. Acum X trebuie sa isi exprime optiunea : 1. sa predea masina 2. sa achite valoarea reziduala si sa devina ... (vezi toată discuția)
Tva leasing deductibil daca inchei leasingul inainte de 1 an? adi19762002 adi19762002 Buna ziua! Lucrez la o firma care are ca obiect de activitate principal vinzarea de autoturisme second-hand. Firma achizitioneaza si in leasing masini sau ... (vezi toată discuția)