avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mijloace fixe

Buna seara,

am pe firma 3 masini in leasing, pe care urmeaza sa le vand astfel:
- una prin predare de leasing la aceasi companie de leasing
- una trebuie achitata integral doarece clientul o cumpara cash
- una care clientul vrea sa o ia prin alta companie de leasing.
As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez din punct de vedere contabil tinad cont ca firma pe o am nu are ca obiect de activitate vanzarea.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 20:38, 10 Decembrie 2009
Pentru prima masina predarea se face catre firma de leasing prin proces-verbal (renuntare la contractul de leasing).Pentru ultima se face un contract de novatie.Desi nu cred ca firma de leasing proprietara a masinii va accepta ulterior vinzarea catre alta firma de leasing.Pentru cea de-a doua aveti posibilitatea de a face contract de novatie la valoarea reziduala catre cumparator,acesta devenind si proprietar dupa inchiderea leasingului.
Nu trebuie sa va autorizati alt obiect de activitate . Vanzarea este ocazionala .Ceea ce vindeti nu este marfa , sunt imobilizari ale societatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de novatie adrianabresug adrianabresug cum procedez in cazul urmator :societatea x cedeaza o masina societatii y prin contract de novatie .care este valoarea bunului la inregistrarea in ... (vezi toată discuția)
Leasing operational narcisa_narcisa narcisa_narcisa Un contract de leasing operational a incetat. Acum X trebuie sa isi exprime optiunea : 1. sa predea masina 2. sa achite valoarea reziduala si sa devina ... (vezi toată discuția)
Tva leasing deductibil daca inchei leasingul inainte de 1 an? adi19762002 adi19762002 Buna ziua! Lucrez la o firma care are ca obiect de activitate principal vinzarea de autoturisme second-hand. Firma achizitioneaza si in leasing masini sau ... (vezi toată discuția)