avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere privind acordarea de zile libere parintilor in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere privind acordarea de zile libere parintilor in caz de urgenta

Buna ziua,

Doresc sa va intreb daca exista vreun model de cerere care se va completa de parinti pentru a putea beneficia de zile libere platite pe parcursul inchiderii scolilor(legea 19/2020 care va intra in vigoare din data de 17.03.2020.

Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 16 Martie 2020
Nu exista model tipizat pentru o astfel de cerere ...
Pot face o cerere catre angajator incepand cu data de 17.03.2020, sau trebuie sa mai astept si pentru normele de aplicare a acestei egi in maxim 30 de zile de la publicarea in monitorul oficial?
Dacă soțul meu lucrează fără forme legale dar muncește la negru eu pot lua totuși zile libere?
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
@ morty

Cererea se poate depune incepand cu data de 17.03.2020 ... legea nu mentioneaza ca trebuiesc adoptate Norme metodologice.

@ cornelusa200g

In speta, cererea dvs va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr.19/2020 m.oana m.oana Buna ziua! 1. Imi puteti spune, va rog, dacă pâna la urmă legea nr.19/2020 se pune în aplicare începând cu data de 17.03.2020? sau se așteaptă ... (vezi toată discuția)
Care este articolul de lege stelian.georgiana stelian.georgiana care este articolul de lege care imi pemite sa stau acasa daca am un copil in intretinere cu grad de handicap 1 grav pe perioada scolii inchise si de ce acte ... (vezi toată discuția)
Zile libere pt părinți Aly@ Aly@ Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea întrebare : eu (lucrătoare în comerț) beneficiez de zile libere din data de 17.03.2020 ... (vezi toată discuția)