avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 2 copii ,fiecare cu cate un parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

2 copii ,fiecare cu cate un parinte

Buna ziua ,2 parinti fara acte civile - 2 copii , separati de 7 ani , fiecare cu cate un copil,respectiv certificat de nastere.
Au ramas in relatii amiabile , copiii se viziteaza regulat.
Ce pasi trebuiesc parcursi pentru a intra in legalitate fiecare cu al sau copil ?
apeleaza la insatanta sa ceara ca ambii sa exercite autoritatea parinteasca pt ambii copii si locuinta copilul x la tata si a lui y, la mama.depune unul cererea si celalalat formuleaza intampinare prin care isi exprima acordul.
ok,multumesc
Stimata doamna,

Instanta de judecata ia act de invoiala partilor, pronuntand-o intr-o hotarare de expedient.

Asadar, trebuie depusa actiunea civila, precum si intampinarea , prin care este specificata pozitia paratului, conform art. 205 din Codul de procedura civila.

Programul de vizitare trebuie stabilit in mod distinct, pentru a nu surveni neintelegeri, legate de pastrarea modalitatii de derulare a legaturilor personale cu minorii.

Obligatia legala de intretinere se compenseaza, daca parintii nu inteleg, totusi, sa o modalitate de plata a pensiei de intretinere.

In probatiune, uzati de inscrisuri (copii xeroxate ale actelor de identitate, cu mentiunea "conform cu originalul ", certificate de nastere , in fotocopii ), ancheta psihosociala.

Insa actiunea trebuie tehnoredactata de un avocat, pentru a nu fi anulata, indeplinind cerintelege de la 194 din Codul de procedura civila.

Orice actiunea civila , care nu intruneste cerintele imperative ale legii, poate fi anulata, in procedura regularizarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , menționez faptul că eu cu concubinul meu avem ... Marynussh Marynussh Bună ziua , menționez faptul că eu cu concubinul meu avem 3 copii in urma unor neînțelegere ne-am separat și am avut cu acesta un acord verbal prin care ... (vezi toată discuția)
Divorț Sandreea123 Sandreea123 Buna ziua ! Am și eu o rugăminte sa mi se explice mai clar care sunt pașii pentru a depunde cerere de divorț la judecătorie in situația in care exista un ... (vezi toată discuția)
Divort Cristina93marinica Cristina93marinica Buna seara ...se poate divorta si fara soț daca el este plecat in strainatate si avem un copil minor...custodie comună am stabilit...ambii avem familiile ... (vezi toată discuția)