avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea cim pe perioada nedeterminata fără ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea cim pe perioada nedeterminata fără acordul persoanei

Buna ziua! Am fost angajata cu cim pe perioada nedeterminata. In momentul actual se dorește o modificare a acestuia fără voia mea sau concedierea mea fără a se face restructurări de posturi și fără ca eu sa fi avut referat indisciplinar sau alte motive pentru a recurge la acest gest. Ulterior urmeaza a fi angajata pe post o alta persoana pentru interesele firmei. Întrebarile mele sunt: este legal acest aspect/ gest? Ce pot face pentru a împiedica acest lucru? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 17 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Codul muncii:
Art. 41 - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

2. art.48 C.mun. : Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

3. Astfel, modificarea unilaterala a c.i.m. se poate face prin:
- detasare
- delegare
- in cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca GabrielaMihalcea7132 GabrielaMihalcea7132 Sunt asistent medical in spital si intreb daca mi se poate schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)
Modificarea unilaterala a contractului individual de munca Oanastefania Oanastefania Este legală modificarea unilaterală a contractului individual de muncă în sensul trecerii salariatului de la un loc de muncă la altul determinată de ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta? george2016 george2016 Poate o persoana cu handicap sa fie mutată de la un loc de muncă la altul în aceeași instituție?adică să aibă mai multe atributiuni (vezi toată discuția)