avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Versuri şi Epigrame Sa continuam frumos!
Discuție deschisă în Versuri şi Epigrame

Sa continuam frumos!

Dragi colegi
Se pare ca m-am tinut de cuvant si am facut oarece curatenie si ordine.
Imi cer scuze celor carora le-am sters creatiile si interventiile dar n-am avut incotro!
Imi cer scuze si celor carora nu le-am sters creatiile! Inseamna ca ori nu le-am observat, ori nu le-am studiat ca lumea, ori erau valoroase.
Colega mea de moderare, dna Gabriela Pintea, m-a si atentionat astazi ca am sters si unele creatii valoroase, din punctul de vedere al dansei. S-ar putea sa aiba dreptate, dar v-am spus de la inceput ca imi asum si acest risc, al judecatii dvs. Altfel, la aceasta ora nu mai aveam sectiunea Epigrame.
Pentru viitor as avea cateva propuneri.
Sa fim mai exigenti cu noi si cu creatiile noastre. Sa postam aici numai epigrame si catrene, de regula umoristice, in limitele unei decente maxime. Alte creatii, de alt gen, sa le postam la sectiunea Timpul liber.
Sa nu postam nimic pana nu verificam, cu mare exigenta, respectarea limbii romane, din toate punctele de vedere.
Sa deschidem topicuri noi, cu titluri sugestive si teme interesante, si sa postam in acestea numai creatii legate de temele respective.
Sa folosim citate numai daca este cazul si acestea sa fie cat mai scurte.
Sa respectam regulamentul forumului in litera sa. Singura abatere care ne-a fost admisa de administratori este postarea de mesaje consecutive.
In rest, sper sa reanimam dialogurile epigramistice. Mie imi plac foarte mult!
De asemenea sunt interesante epigramele pe teme date.
Va rog sa nu va suparati prea tare daca va voi mai sterge din creatiile dvs.!
Sa ne duelam frumos si decent cu ajutorul floretei epigramei!
Cu multa stima!
Buna dimineata!
Sa continuam frumos! Personal m-as multumi deocamdata sa continuam.Mai mult sau mai putin frumos. Din pacate temerile mele s-au adeverit ; dupa 5 zile de concurs am primit doar 10 epigrame de la 6 utilizatori. Nume" grele" dintre acei care m-au incantat cu epigramele lor ,au preferat sa stea deoparte.Dintre cei mentionati de mine in "10 avocati de soi" doar trei au trimis creatii ptr concurs.
epigrama este intr-adevar un gen literar mai dificil, deoarece trebuie sa comprimi in patru versuri, max 40 de silabe, ceea ce vrei sa transmiti , prozodia sa fie perfecta si poanta neasteptata. Dar am convingerea ca "avocatii" sunt niste perfectionisti si ca atunci cand vor avea suficient timp se vor intoarce si spre epigrama . Mai ales ca au inaintasi celebri : Pastorel, Cincinat, Quintus...

Si ca sa inchei in nota obisnuita, apropo de greutatea comprimarii mesajului in mai putine cuvinte, trebuie sa fac o clarificare:

Clarificare

Va rog sa nu va suparati,
Dar chiar nu pot sa ma abtin:
Unde-ati vazut voi avocati
Sa-ncerce a vorbi putin?!
Stimate tudorvaleriu,
De fapt,eu simt nevoia sa imi cer scuze.Pentru ca,nepricepand nimic din epigrama,mi-am permis sa ma amuz,sa scriu.Asa cum am scris,am avut un sentiment neplacut cand curiozitatea m-a indemnat sa vad cat sunt de "offtopic".Sincer,nu mai pricep ce inseamna cuvantul.
Ati fost moderator si la momentul la care le-am scris,acum 2 sau trei luni.
La o epigrama a domnului Bordas am raspuns si eu.Era vorba despre faptul ca am fi multi pe aici(si evident,fara valoare!):)
Nu voi rescrie ceea ce ati sters dar ideea mea a fost aceea ca doar distinsul domn stie mai bine daca suntem multi sau altfel si spuneam ca nu a facut o pledoarie,sa stau sa il ascult.
A fost offtopic!
Am convingerea ca nu voi mai scrie,locul meu nu este aici.
Am scris o epigrama dar de fapt concursul nu ma intereseaza.A fost un fel de "hai sa fie",ca oricum nu sunt buna.
Ce ma supara cel mai tare este aceasta retroactivitate.Am atat de multe "epigrame"sterse,incat imi doresc,si o spun fara pic de ironie,sa imi fie sterse toate.
Nu am citit reguli cu privire la postarea raspunsurilor pe forum(adica pregatire,experienta)iar a scrie la epigrame a fost o relaxare.Evident ca nu as fi scris pe un forum de specialitate.
Am scris ce simt fara a dori sa intru in polemica iar respectul si aprecierea pentru dv. raman aceleasi.

Un consultant m-a jignit pe forumul asigurari si nu am scris o perioada.Chiar mi-ar fi prins bine o verificare (daca cineva ar fi avut timp)sa vad si eu cate tampenii am scris acolo.Cred ca daca dorim calitate nu este destul sa fie doar la sectiunile "diverse".
Scuze pentru offtopic.:">

Pentru toti cei care scriu aici,un gand bun si toata aprecierea mea.A fi spiritual nu este la indemana oricui si cred ca exista si o doza mare de bunatate.

:luck:




Sunt nou in forum si doresc sa spun ca acest forum epigrame (din umbra ca orice-ncepator) m-a atras datorita faptului ca nu au fost impuse (la inceput) calitati de scriitor , ba chiar si cu mici divergente a fost constructiv si amuzant pe alocuri , de aceea, ca si in viata daca "ingradesti" rezultatul nu mai este acelasi , unii chiar daca au un pic de talent parasesc corabia tocmai pentru a nu li-se sterge mesajele, sa nu fie intrerpretati gresit s.a.m.d.p
Cu speranta ca nu am deranjat,mai jos incerc si eu o epigrama (la fel fara suparare):

Cand doar un astru exceleaza,
In epigrama se lasa tacerea,
Si aceasta cred ! este parerea ,
ca doar, doi-trei mai concureaza

Mult Noroc si Succes
Costel
(depanator masini calcul)


Nu am inteles si nu voi intelege niciodata de ce se supara cineva cand i se sterge un mesaj! Si eu am avut multe mesaje sterse de moderatorii din acel moment dar nu am reactionat imediat. Am intrebat de ce s-a sters, mi s-a explicat si nu a mai fost nici o problema.
Cu timpul mi-am insusit mai bine prevederile regulamentului de postare, am fost mai exigent cu mine in raspunsurile date, nu mai raspund la orice si oricum, de dragul de a face rating.
Revenind la sectiunea "Epigrame" lucrurile se complica putin. Eu personal nu descurajez pe nimeni. Trebuie insa sa intelegem fiecare ca nu orice insiruire de cuvinte, orice versificare, intra in randul catrenelor, a poeziei sau, mai ales, a epigramei.
Cele mai multe din creatiile sterse de mine si din cele nesterse nu isi aveau locul aici. Ele se puteau posta la sectiunea "Timpul liber...", intr-un topic de incepatori in ale poeziei. Daca nu le-am sters este ca, in ciuda neinregimentarii lor in "epigrame", aveau cate ceva din acestea: ori rima acceptabila, ori ritm ceva mai bun, ori o poanta buna care merita sa fie citita si de altii. Foarte putine au fost cele care aveau "piscatura" aceea surpriza din ultimul vers. Si aici intru si eu, sa nu credeti ca sunt departe de dvs.!
Pe aceasta sectiune nu concuram intre noi, cum spune @costel57, si nici nu avem pretentia de a fi un club exclusivist (numai pentru 2-3 persoane, cum spune acelasi coleg). N-ar avea nici un haz.
Colegului @costel57 ii recomand sa compare catrenul sau cu al lui @stelarman si sa spuna, sincer, pe care l-ar sterge, din cele doua.
Colegei @elenaerdei ii raspund ca orice stergere este retroactiva (ca altfel nu se poate). Dar daca se refera la faptul ca au fost sterse cam tarziu asta este adevarat si am explicat de ce: nici eu nu sunt specialistul number one si nici nu am avut timpul necesar. De cand sunt moderator am tot mai putin timp si cand observ ceva in neregula atunci reactionez, adica mai bine mai tarziu decat niciodata.
Ca amanunt: cu cca 45 de ani in urma, primul catren care mi s-a publicat intr-o revista, a fost dupa ce mai bine de un an de zile mi se raspundea cu acelesi cuvinte - "mai incercati"!? Si am incercat. Daca ma suparam, ce realizam?
Si apoi v-am explicat ca trebuia sa fac ceva pentru a nu se desfiinta aceasta sectiune pe care nu am infiintat-o eu dar imi este foarte draga. Mi-am asumat acest risc si acum trag ponoasele.
Eu sunt convins ca niciunul dintre noi nu se va retrage. Macar ca veti citi, sper, epigrame din ce in ce mai bune.
Din acest moment nu voi mai dialoga pe aceasta tema si nu voi polemiza cu nimeni (daca va fi cazul voi dialoga prin epigrame, cum am mai facut-o).
Cum am mai spus si altadata, un iubitor de epigrame (fie ca le citeste, fie ca le compune) trebuie sa aiba un simt al umorului bine dezvoltat. Daca nu il are va fi mereu un om suparat.
Daca va fi timp, cineva dintre noi, mai priceput, poate va deschide un topic si va incerca sa faca un curs de initiere in "epigrame". Poate!
Cu toata stima!



Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Stimate Domnule Valeriu,

Va multumesc pentru raspuns.A fost doar o umila parere , parerea unui necunoscator,nici eu nu doresc sa intru in polemici tocmai pentru ca nu sunt avizat (fara pregatire in epigrame si catrene) sa fac acest lucru, iar referitor la:


Colegului @costel57 ii recomand sa compare catrenul sau cu al lui @stelarman si sa spuna, sincer, pe care l-ar sterge, din cele doua.


Sigur l-as sterge pe al lui costel57, insa as tine cont de faptul ca a fost doar o parere in versuri, nu o aluzie sau jignire.

Cu stima,

Costel
(un incepator in epigrama)

:luck:

Alte discuții în legătură

Incerc si eu stelarman stelarman Intr-un sfarsit de ciresar, cuprins fiind de-un har divin, plecase inspre tribunal sa scape-n veci de al sau chin. De nedreptate istovit (avea in ochii ... (vezi toată discuția)
Premiile stelarman stelarman stelarman La implinirea a patru ani pe acest forum va rog sa imi permiteti sa acord cateva premii utilizatorilor avocatnet. Premiul Charles Darwin ptr evolutie se ... (vezi toată discuția)
Observatii critice Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Cu toate ca sunt cu totul lipsit de talent iar umilele mele catrene ies chinuit, sau poate tocmai de aceea - deoarece recunoscand ca sunt fara talent nu mi se ... (vezi toată discuția)