avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi perioada pandemie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi perioada pandemie

buna ziua
sunt angajata din data de 28.01.2010 la o clinica privata si sunt inca in perioada de proba., Aceasta fiind de 4 luni in cazul meu.Am o fetita de 6 ani si jumatate si sunt singurul ei parinte.
De la serviciu mi s-a spus sa stau acasa cu copilul dar mi s-a sugerat concediu de odihna sau concediu fara plata pana la terminarea pandemiei.
Din cate stiu este lege publicata in Monitorul Oficial privind drepturile mcordate de stat in aceasta perioada parintilor mcare stau acasa cu copii.
Cei de la clinica mi-au spus ca nu pot aplica legea deoarece nu au aparut inca normele.
Ce fac in aceasta situatie? Ce drepturi am?
Cel mai recent răspuns: lacika_30 , utilizator 14:57, 27 Martie 2020
Trebuie sa apara HG care sa mentioneze numărul de zile libere acordat pentru fiecare situație dintre cele prevăzute mai jos:
- condiții meteorologice nefavorabile
sau
- alte situații extreme decretate astfel de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu.
Multumesc mult pentru raspuns. Dar cat va mai dura pana sa apara acea HG? Sau acele norme despre care mi s-a spus la lucru?SUnt singurul parinte al copilului meu si stau cu ea acasa. Care e cadrul legal? Ce drepturi am? Cat sa mai astept pana cand o lege publicata sa se aplice?
Se pare ca astazi va fi adoptata aceasta HG.
buna ziua

multumesc pentru raspunsuri. Intre timp a aparut si HG si am scris declaratia si am facut cerere pentru acele drepturi pe perioada de pandemie. Am inteles insa ca acele drepturi salariale se vor primi dupa 60 zile? este corecta perioada? Mi s-a spus iarasi cererea este doar pentru perioada cand copilul ar trebui sa fie la scoala adica pana in 3 aprilie. Pentru perioada cand copilul ar trebui sa fie in vacanta sa obtin concediu medical de la medicul de familie. Cum asa? Nu este tot pandemie? Ajutorul este pentru a sta izolata cu copilul. As dori sa stiu care sunt cu adevarat conditiile.
Nu cred ca este corecta perioada .... as vrea sa vad si eu actul normativ care prevede asa ceva!!!