avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Vacanta Paste în situație de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Vacanta Paste în situație de urgenta

Bună ziua, pe perioada vacantei de Paște, în aceasta situație de urgenta, părintele mai poate sta acasă cu 75%?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:02, 27 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu!



În lumina Hotărârii nr. 217/2020 (normele de aplicare ale Legii nr. 19/2020), părinții care solicită liber de la angajator din cauza închiderii temporare a școlilor vor beneficia de aceste zile libere fără a fi luate în calcul perioadele de vacanță ale copiilor.

Astfel, "Se stabilesc ca zile libere plătite pentru unul dintre părinți (…) zilele lucrătoare până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția zilelor lucrătoare din perioada vacanțelor școlare"

Pentru acea perioadă veti fi nevoita sa va luati concediu fara plata sau concediu de odihnă, din păcate!
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere pentru părinți in perioada vacanței de paste andreeadinuboruz andreeadinuboruz Va rog sa mi spuneti daca in perioada vacanței de paște mai este valabilă ordonanța cu zilele libere pentru părinți?Eu am fost anunțată de la servici ... (vezi toată discuția)
Concediu special 2020 anaghincioiu anaghincioiu Buna ziua! Conform Legii nr.19/2020 cu privire la acordarea zilelor libere pentru ingrijire copil, perioada de acordare este doar pana la 03.04? 03-21.04 este ... (vezi toată discuția)
Drepturi perioada pandemie clahomastreet clahomastreet buna ziua sunt angajata din data de 28.01.2010 la o clinica privata si sunt inca in perioada de proba., Aceasta fiind de 4 luni in cazul meu.Am o fetita de 6 ... (vezi toată discuția)