avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediu special 2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediu special 2020

Buna ziua! Conform Legii nr.19/2020 cu privire la acordarea zilelor libere pentru ingrijire copil, perioada de acordare este doar pana la 03.04? 03-21.04 este vacanta? (Desi este decretata stare de urgenta!) Am copilul inscris intr-o gradinita privata, cu un contract in care este stipulat faptul ca NU au vacanta, si chiar si asa,nu pot beneficia de aceste zile libere pana pe 21.04 cand activitatea este suspendata? Mentionez ca mi se solicita 75% din taxa de gradinita( pentru 7zile din luna Martie mi-a fost solicitata taxa integral-100%), eu nu am cu cine lasa copilul in perioada 03-21.04, si nu stiu ce solutie sa gasesc... cum pot merge eu la serviciu incepand cu 04.04? Ce fac cu el? Am varianta de a sta in CO fara plata, dar taxa mi se solicita, si eu sa stau in concediu neplatit? Si alte cheltuieli firesti...Cui ma pot adresa? Multumesc anticipat! Sanatate tuturor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 27 Martie 2020
Se stabilesc ca zile libere plătite pentru unul dintre părinți, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ, în temeiul Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, și al Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, zilele lucrătoare până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția zilelor lucrătoare din perioada vacanțelor școlare.

Adresati-va Ministerului Muncii si Secretariatului General al Guvernului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber pt. parinte angajat ca pc in mai volvera volvera Buna ziua ! Sunt angajata ca PC in MAI, am un copil de 8 ani si va rog sa-mi spuneti ce posibilitate am pt. a putea sta cu copilul acasa in aceasta perioada de ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 părinții beneficiază și pe perioada vacantei de vara Aryela Aryela S a aprobat legea 19/2020 ca părinții sa pot sta acasă cu copii și pe perioada vacantei de vara, pana în septembrie când se începe anul școlar ... (vezi toată discuția)
Legea 19-2020 Anca_4u Anca_4u Buna seara . As vrea sa va rog sa ma lămuriri și pe mine cu aceasta lege . Sunt in 75% cu copilul acasă și am fost înștiințată de contabilitate ca luni ... (vezi toată discuția)