avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Legea 19-2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Legea 19-2020

Buna seara . As vrea sa va rog sa ma lămuriri și pe mine cu aceasta lege . Sunt in 75% cu copilul acasă și am fost înștiințată de contabilitate ca luni trebuie sa merg la munca pentru ca nu exista in lege ceva ce cuprinde și vacanța .. eu am văzut ca exista dar doamna contabila a zis ca nu exista așa ceva .. ce îmi puteți spune? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: IElenaM , utilizator 15:26, 9 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista ...
OUG 41/2020 (În vigoare de la 03 aprilie 2020)
Articol unic. -

Legea nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 209 din 14 martie 2020, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La articolul 1, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:
" (1^1) Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, inclusiv pe perioada vacanțelor școlare, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ și a unităților de educație antepreșcolară, ca urmare a stării de urgență decretate în condițiile legii."
....

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc mult .. mi sa mai comunicat ca pe perioada vacantei nu acorda statul 75% ci plătește angajatorul din buzunarul lui .. din aceasta cauza mulți accepta sau nu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este adevarat ...In caz de refuz, sesizati Inspectia Muncii/ITM-ul
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua. Intrebarea mea este daca lucrez in sistemul sanitar ca si personal auxiliar(registrator medical) si am fost instiintati ca nu avem voie la libere pentru copii iar sotul a lucrat si el in aceasta perioada (nu munca la domiciliu ci in fabrica )putem primi valoarea indemnizatiei pentru zile libere conform legii 19/2020? Speific ca in urma cererii depuse de mine raspunsul conducerii a fost ca nu avem voie la acea indemnizatie decat daca si sotul lucreaza in linia intai. Un raspuns va rog mult
Buna ziua am o întrebare, eu sunt parinte unic cu custodie exclusiva a unui băiețel de 6 ani și lucrez în sistemul de sănătate asistent medical , fiind unic intretinator al copilului pot beneficia de stimulent conform legii19/2020 si nu de zile libere plătite cu 75% din salariu? Va rog dc îmi puteți da un rasp, mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 19/2020 părinții beneficiază și pe perioada vacantei de vara Aryela Aryela S a aprobat legea 19/2020 ca părinții sa pot sta acasă cu copii și pe perioada vacantei de vara, pana în septembrie când se începe anul școlar ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 alexandra222 alexandra222 Buna ziua,am o nelămurire, în ceea ce privește legea 19 /2020,privind acordarea de zile libere pt copii,aceasta lege se aplica până la urmă si pe ... (vezi toată discuția)
Este legal sa ma oblige fabrica la care lucrez sa îmi concediu de odihna Nori nor Nori nor Sunt în concediu de îngrijire copil pe perioada pandemiei. Ieri am fost anunțată de șeful meu ca trebuie sa merg la firma sa îmi fac cerere de concediu ... (vezi toată discuția)