avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Zile libere pentru părinți in perioada vacanței de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Zile libere pentru părinți in perioada vacanței de Paste

Va rog sa mi spuneti daca in perioada vacanței de paște mai este valabilă ordonanța cu zilele libere pentru părinți?Eu am fost anunțată de la servici ca trebuie sa ma întorc la servici pe perioada vacanței.
Cel mai recent răspuns: andreeadinuboruz , utilizator 12:04, 2 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este prematur sa ne pronuntam , intrucat exista posibilitatea modificarii legii.
Dar conform actualei legi trebuie sa ma întorc La servici? Ideea este ca azi este joi si eu luni ar trebuii sa merg la servici ?din pacate nu am unde sa duc copiii.am mai intrebat si alte persoane si legea este puțin ambiguă.
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 217/2020 (normele de aplicare ale Legii nr. 19/2020 - cea care dă dreptul la aceste zile libere), părinții care solicită liber de la angajator din cauza închiderii temporare a școlilor beneficiază de aceste zile libere plătite fără a fi luate în calcul perioadele de vacanță ale copiilor: "Se stabilesc ca zile libere plătite pentru unul dintre părinți (…) zilele lucrătoare până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția zilelor lucrătoare din perioada vacanțelor școlare".

Structura oficială a anului școalar în curs prevede că între 4 - 21 aprilie este vacanţa de primăvară. Prin urmare, săptămâna viitoare va trebui să vă întoarceți la muncă, pentru că începe vacanța elevilor.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Legea 19/2020 nu se aplica si pe durata vacantei copiilor. ce facem cu copiii in timpul vacantei? iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Prin HG nr. 217/2020, s-a stabilit că nu se consideră zile lucrătoare pentru care se pot acorda zile libere plătite, zilele lucrătoare din ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 Gabriela Lionte Gabriela Lionte Buna ziua Revin cu o intrebare legata de legea nr. 19/2020 In perioada cat este Vacanta de Pasti a elevilor parintii care au optat pentru zile libere platite ... (vezi toată discuția)
Vacanta paste în situație de urgenta SomogyiMadalina SomogyiMadalina Bună ziua, pe perioada vacantei de Paște, în aceasta situație de urgenta, părintele mai poate sta acasă cu 75%?Va multumesc (vezi toată discuția)