avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedieri abuzive, va rugam raspuns URGENT.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedieri abuzive, va rugam raspuns URGENT.

Buna ziua,
Suntem 24 de persoane din Brasov concediate abuziv (si numarul creste). Din informatiile obtinute dreptatea este de partea noastra, de aceea dorim sa dam societatea in judecata. In acest sens am facut publicitate pentru a ni se alatura si restul colegilor (si se pare ca lista creste uimitor de repede). Rugamintea noastra este sa ne raspundeti la doua intrebari: 1. Cat timp avem la dispozitie pentru a deschide legal litigiul de munca de la data primirii deciziei de concediere? 2. Va rugam de asemenea sa ne recomandati un specialist (din localitate) in litigii de munca.
Va multumim si nu refuzam orice alte sugestii.
Cel mai recent răspuns: rada_bo2005 , utilizator 12:42, 29 Iunie 2006
o intrebare:ce inseamna ca ati fost concediati abuziv?pe ce motiv va concediat?
o intrebare:ce inseamna ca ati fost concediati abuziv?pe ce motiv va concediat?
scuze,pt.va(v-a)
In conformitate cu codul muncii ,angajatorii au putut sa ne prelungeasca contractele individuale de munca pe perioada determinata din 2003 ( altii din 2002 ).Anul trecut , ne-au desfacut C.i.M ,iar dupa 5 zile ne-au reangajat ( pe aceleasi posturi ).S-au incheiat alte contracte pe perioada determinata, in care ne incadram din nou in " litera legii ".Dar dupa cele 5 zile ,am fost chemati inapoi doar cativa dintre noi. Atunci n-am inteles de ce s-a procedat asa. Acum se repeta istoria. La unii dintre colegi ( noii venitii ), angajati in toamna,cu C.I.M pe durata determinata ( ca sezonieri ) acum, dupa ce le-au desfacut C.I.M.,( odata cu al nostru ) i-au reangajat pe posturile ocupate de noi , tot cu C.I.M pe perioada determinata. In C.I.M al fiecaruia dintre cei concediati acum am descoperit ca nu este precizata data incetarii C.I.M , decizia de demitere ne-a fost comunicata pe 01.05.2006 , fara nici un preaviz, in conditiile in care unii dintre noi in data de 31.05 lucram in schimbul II, iar in C.I.M ere specificat un termen de 20 zile pentru preaviz. Intreprinderea urmeaza sa faca concedieri masive pe parcursul introducerii noii tehnologii ( desi acest lucru il auzim de 3 ani ). In acest caz colegii nostri angajati pe perioada nedeterminata ( cei cu ani buni de vechime) vor beneficia conform legii de cu totul alte drepturi , decat noi. Am gasit in codul muncii din 2005, ca termenul pentru deschiderea litigiului de munca este de 30 de zile de la data comunicarii in scris a deciziei de concediere.Mai avem putin timp la dispozitie, va rugam sa ne comunicati urgent un specialist in litigii de munca. Va multumim.
Va rugam , chiar nu stie nimeni sa ne recomande un specialist in litigii de munca ? Va rugam, urgent. Multumim.

Alte discuții în legătură

Termen emitere decizie concediere colectiva nicusan nicusan Daca o societate cu capital maj. de stat doreste sa faca concedieri colective la anumite locuri de munca, incepand cu sf.anului (31.12.2011) la ce data trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala bees bees buna ziua, am fost concediat conf art 65 alin 1 am primit preavizul de 20 zile , din care am fost doar 10 zile la munca timp de 8 ore in timpul preavizului ... (vezi toată discuția)
Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive ... snipe1975 snipe1975 Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive curge de la data notificarii de preaviz sau de la data de intrare in vigoare a preavizului? (vezi toată discuția)