avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea organizarii firmei fara acte aditionale din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea organizarii firmei fara acte aditionale din cauza epidemiei

Lucrez la o firma de testare software. Acestia doreau sa implementeze de ceva timp un program de lucru in doua ture dar au reusit doar partial. In contract intervalul de lucru este intre 6:00-22:00. Astfel, cei din tura a doua incepeau de la 14:30 si terminau la 22:00. Luni au anuntat ca de marti se va lucra doar in ture si programul celor din cea de-a doua va fi pana la ora 23:00, fara a deconta transportul (ceea ce pot accepta) dar si fara a semna un act aditional. Este legal sa lucram o ora peste intervalul de 6:00-22:00 specificat in contract fara a specifica asta in scris? Adaug si faptul ca, contractual, ar trebui sa avem si program flexibil.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
jack_oatt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 18 Martie 2020
Codul Muncii
Art. 117
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

1. Programul ar fi 6.00 - 14.30 si 14.30 - 23.00 , ceea ce inseamna ca fiecare schimb ar avea o durata de 8 h si 30 min.

2. In speta, durata timpului de munca se modifica numai cu acordul partilor.
Deci luand in calcul si faptul ca am program flexibil, nu este legal, chiar si in aceasta "stare de urgenta", daca inteleg bine? Multumesc pentru raspunsul prompt!
Ati inteles bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor lucrate pe tura de noapte Cristian-Paul Cristian-Paul Buna ziua, Lucrez in functia de curier extern la o societate comerciala, programul meu de lucru este ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte dejescuadina71 dejescuadina71 Buna seara lucrez ca agent de securitate in sistem de paza si as dori sa stiu ,sporul de noapte se plateste la salariul actual pe care il am de 975 lei sau la ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte, conf codului muncii winpetrisor winpetrisor In ce conditii pot beneficia de spor de 25 % pentru 8 ( opt ) ore de noapte, prestate in intervalul orar 23:00 - 07:00, cumulul la astfel de ore intr-o luna ... (vezi toată discuția)